Kwakzalvende voorzitster van de VtdK, kan haar gang gaan

Van de Reclame Code Commissie mogen de werkgevers van Catharina de Jong, de voorzitster van de vereniging tegen de kwakzalverij, gewoon doorgaan met hun gevaarlijke behandelingen.

Aansluitend op het vorige persbericht van mr. J. van Broekhuijze zijn reactie op de uitspraak van de RCC in de hieronder te lezen persverklaring.

bullshitmeter
Voor het volledig rapport van de afwijzing van de waterdichte klacht door de RCC, druk op het knopje van de “Bullshitmeter” LET OP: De mogelijkheid dat u bedolven raakt onder een vrachtlading Bullshit, is geheel voor eigen risico.

Zonder enige vorm van terugkoppeling naar de aanklager over de uitslag, heeft de Reclame Code Commissie een definitieve uitspraak gedaan. Van de kant van Dr. Catharina de Jong namens Miroya  een sterk modererend verweer, door handig om de werkelijke aanklacht heen te draaien.  Ditmaal niet alleen de consument misleidend. Ook de RCC liet zich misleiden en ging voor het product van mw. de Jong. De aanklacht werd afgewezen.
De bestreden uiting en de uitspraak is in zijn geheel terug te lezen als document door op het knopje van de Bullshitmeter te klikken.

Zo hoeft MIROYA de patiënten niet te waarschuwen dat afkicken onder algehele narcose geen meerwaarde heeft, veel duurder is en dat patiënten extra risico (waaronder overlijden) lopen. Ook hoeft MIROYA niet te vertellen dat er geen richtlijnen zijn en dat het Ministerie van Volksgezondheid met het EDOCRA onderzoek heeft vastgesteld dat afkicken onder algehele narcose geen meerwaarde heeft, veel duurder is en extra risico’s voor de patiënten oplevert.

 MEDINOVA, de andere werkgever van Catharina, hoeft ook niet te vermelden dat bij Hernia-operaties in 45.5% van de gevallen complicaties optreden, dat 75% van de patiënten na een operatie nooit meer kan werken, dat 55% van de patiënten na de operatie meer pijnstillers moet slikken dan ervoor en dat hernia’s in 90% van de gevallen vanzelf overgaan en dat de richtlijnen voor artsen bepalen dat een hernia eerst moet worden behandeld door een fysio- of manuele-therapeut of een chiropractor en dat pas als niets meer helpt er geopereerd mag worden.

 

Moest de vorige voorzitter de heer Renckens bij de VtdK aftreden wegens zijn verantwoordelijkheid bij het overlijden van zovele babies op zijn afdeling van het Westfriesgasthuis, waardoor Volksgezondheid genoodzaakt was om die afdeling onder toezicht te plaatsen (Renckens had het overlijden van de babies tegenover de Inspectie en de directie verzwegen). De huidige voorzitster doet het niet veel beter.

 Jarenlang is zij voortgegaan patiënten in gevaar te brengen met haar afkicken onder algehele narcose behandeling. Jarenlang zijn die behandelingen, waarvoor geen richtlijnen zijn, betaald uit de algemene middelen (AWBZ).

Ooit is de vereniging tegen de kwakzalverij opgericht uit zorg voor de misstanden in de gezondheidszorg. Nu lijkt het een vrijbrief voor zelfverrijking waarbij patiënten aan gevaarlijke, dure en onnodige behandelingen worden blootgesteld. 

Onder dekking van een rookgordijn waarbij eeuwenoude beproefde   en ongevaarlijke behandelmethodes zoals acupunctuur, homeopathie, chiropractie worden verketterd, wordt, zonder de patiënten te waarschuwen voor de vele risico’s, veel geld verdiend aan overbodige hernia-operaties en afkicken onder algehele narcose behandelingen.

 

Het is onbegrijpelijk dat Volksgezondheid dit kostbare misbruik blijft toestaan.

 

mr.J.van Broekhuijze, advocaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *