De radicale boodschap – de boodschapper gekruisigd

Het is pasen – het feest van de wederopstanding – van de radicale boodschapper.

Radicale boodschappers worden gekruisigd, dat leert het nieuwe testament van de christelijke godsdienst waarop overigens wel de hele westerse wereld haar waarden en normen systeem heeft gebaseerd.  Noties als gij zult niet….doden, stelen. Zijn nog steeds in de huidige wetgeving terug te vinden. Ook de notie, zorg voor de armen en weduwen en wezen is terug te vinden in onze huidige sociale wetgeving.
Tot zover – maar als er nu een nieuwe radicale boodschapper opstaat ?
En vanaf een berg het volk gaat toespreken dat het uit moet zijn met de uitbuiting door de huidige farizeeermanagers en politiek geëngaeerden en PVDA regenten ? Het “ons kent ons volkje” vastgeroest in huidige conservatieve netwerken die vooral de eigen elitaire belangen moeten vertegenwoordigen ? Waardoor ze miljoenen en miljarden hebben verspeeld in te duur vastgoed, kantoren vastgoed, grond, en veel te  dure, ver over het budget getilde projectontwikkelingen ?
he's aliveAls een klokkenluider ofwel de radicale boodschapper komt met de boodschap dat alleen liefde en delen en zorg voor de armen noodzakelijk is – ook om de economie weer in beweging te zetten – want als je iedereen uitperst blijft er geen geld meer over om fijn uit te geven, en rond te laten circuleren zoals dat gaat in een gezonde economie. – dan wordt deze boodschapper vandaag de dag direct door de huidige elite op een zijspoor gezet en als het even kan op het spoor van de inquisitie.

 

Klokkenluiders hebben we nodig,  maar je kan nog steeds worden gekruisgt en onschuldig worden veroordeeld door de farizeeërs van de inquisitie.paniek in de wei
Tóch gaan ze komen deze hedendaagse heilanden, die het” schapen volkje” uit het kaalgevreten morele landschap naar graziger weide zullen voeren. Dat de kudde daarvoor eerst door een tranendal heen moet, dat neemt ze met haar lage zelfbeeld op de koop toe.

Iedere keer opnieuw, net zolang totdat de schapen zélf ontwaken, en hun eigen wederopstanding beleven.

lambs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *