Wk 13. Het Instituut

Auteursduo Huppes Kemp

Samen met Kemp schreef Huppes een politieke thriller over zijn ervaring met de instituties. Het schrijversduo studeerde filosofie en bedrijfskunde. Wim Huppes was internist-onderzoeker en publiceert al jaren over de zorgsector, onder meer in het Financieele Dagblad. Hij was een opgegeven kankerpatiënt die zichzelf redde met een experimenteel middel. In die periode werd hij ontslagen bij de centrale overheid.
Mirjam Kemp won de Prix de Paris en deed historisch onderzoek in Parijs. Ze werkt al jaren aan grote veranderingstrajecten in de financiële sector.

Veel mensen willen de energie laten stromen en duurzaam gezond leven. Een gezonde geest is belangrijk voor onze gezondheid. Het voorkomt ziekte, heelt ons, laat ons groeien en floreren. Biologische oplossingen zijn een trend.

‘Het Instituut’ van Huppes Kemp (http://www.huppeskemp.nl) brengt de lezer in de merkwaardige wereld van de politieke elite, waarin de kans op een betere gezondheid geen rol lijkt te mogen spelen. De politieke thriller is het fascinerende verhaal over de verbijsterende waarheid achter het zorgstelsel.

In Nederland zijn alle experimentele behandelingen bij wet verboden. De biotechnologie revolutie wordt in de kiem gesmoord. Het basispakket loopt mijlenver achter op de nieuwe inzichten over ziekte. Dokters onderdrukken symptomen en behandelen ziekte vaak in het eindstadium wanneer gezondheid geen doel meer is. De éminences grises van de gezondheidszorg zijn bezig met statistieken en hun pensioen.

Het verhaal

Schuylenburgh is de voorzitter van Het Instituut. Hij zwaait de scepter over de zorgsector. De topbestuurder houdt zich achter de schermen bezig met vuile zaakjes en heeft geen oog voor de doden die daardoor vallen.
Shifrah Keyser, een financieel analist, doorziet zijn spel en pikt het niet. Haar woede wordt gevoed door schimmen uit het verleden. Ze gaat op jacht en ontdekt hoe de topbestuurder het geld van de farmaceutische industrie aftapt. Samen met de ex-rechercheur Gijs van Zuidwesten chanteert ze hem.

Schuylenburgh roept de hulp van zijn klankbordgroep in – de topbestuurders waarmee hij 80 miljard euro per jaar aan zorggelden verdeelt. Deze machtige groep is niet van plan het grote geld zomaar te laten lopen. Het conflict escaleert.
Shifrah wordt meegezogen in het machtsspel. Ze maakt kennis met de duistere wereld van de instituten, waar achter de schermen, de ware meesters in de intrige zitten. Zinderend van woede legt ze hun valse ambities bloot. In een dubbelact met een buitenlander pakt ze Schuylenburgh daar waar het pijn doet – namelijk bij zijn geld.

Levensechte spanning
Onlangs werd Huppes, zelf internist, geconfronteerd met kanker. In zijn gevecht om te overleven maakte hij Kafkaëske toestanden mee in de nationale zorgsector. De overheid manipuleert de media met onbenullige thema’s als ‘meer handen aan het bed’, ‘medische missers’ en ‘onveilige geneesmiddelen’.
Ondertussen zijn er turbulente ontwikkelingen gaande waarvan patiënten kunnen profiteren. Maar experimentele middelen zijn niet toegestaan.
Steeds vaker leggen de media de belangenverstrengeling bloot van topbestuurders uit de zorgsector, waardoor behandelingen conservatief uitpakken en meestal niet deugen.

 

De tweede druk van de politieke thriller ‘Het Instituut’ verschijnt mei 2013. De Engelse vertaling ‘The Dutch Institute’ krijgt dankzij de agent AuthorHouse internationale aandacht. De auteurs presenteren in juli hun screenplay  http://youtu.be/9VWNNtx5VbM  aan de Hollywood filmstudio’s in Los Angeles. Als je het leuk vindt om op de hoogte te blijven wordt dan vrienden http://www.facebook.com/huppes.kemp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *