Zijn wij de poppetjes of de spelers?

spelersDeze week verloren een groot aantal bankrekeninghouders op Cyprus 40% van hun saldo boven € 100.000,-. De media werd er door ‘De Troika’ op gewezen dat er heel veel Russisch zwart geld bij zou zijn. Russisch zwart geld wordt dan al snel zwart geld van de Russische maffia en dan is het plotseling niet meer zo erg. Maar er zijn meer bankrekeninghouders de dupe. Spaargeld voor ‘de oude dag’ werd plotseling afgenomen. Ondernemers die het geld op hun rekening nodig hebben om hun personeel en leveranciers te betalen. Op Cyprus waren er wat protesten, voornamelijk van ontslagen bankmedewerkers en studenten. De rest van de bevolking laat het gelaten over zich heenkomen. Voor de gemiddelde Nederlander is het ver van z’n bed: ach, Cyprus, veel zwart geld, ’t zal hier niet gebeuren. Cyprus was een proefballonnetje. Ondertussen wordt er al gesproken over het toepassen van hetzelfde scenario op Italië.

Ook in het nieuws deze week was de constatering van artsen en apothekers dat door de ontwikkelingen bij de zorgverzekeringen de volksgezondheid snel achteruit gaat. Verplichte premies gaan al jaren omhoog, het eigen risico fors omhoog en de dekking wordt steeds verder ingeperkt met als resultaat dat veel mensen benodigde medische hulp niet meer krijgen omdat zij dit nu zelf moeten betalen en hier geen geld voor hebben. Dat staat in schril contrast met het feit dat zij wel elke maand verplicht hun verzekeringspremie moeten betalen.
Als klap op de vuurpijl wisten medewerkers van de belastingdienst te melden dat er een enorm bedrag aan belasting misgelopen wordt omdat er geen tijd is om mogelijke fraudegevallen te behandelen. Dames en heren, dit bedrag valt in het niet bij de bedragen die wij met z’n allen ten onrechte jaarlijks ophoesten om de rente op staatsschuld aan de banken te betalen. Ja, ten onrechte. De staat heeft het recht op het creëren van geld uitbesteed aan commerciële banken. Wanneer de staat (lees ‘wij’) dit terug zouden nemen zou er geen nieuwe staatsschuld meer bijkomen

Beeldmerk FAIR4ALL
Beeldmerk FAIR4ALL

waarover rente zou moeten worden betaald. Van 1939 tot 1974 was dit het geval in Canada. In 1974 namen de commerciële banken de macht weer over met alle gevolgen vandien (zie voor details:http://www.courtfool.info/en_A_tale_of_two_monetary_systems.htm)
De vraag is nu laten wij dit allemaal gebeuren of worden we wakker en nemen we de touwtjes zelf weer in handen? Zijn wij de poppetjes of de spelers? In het laatste geval kunnen we ons verenigen in Fair4All. We beginnen dan met het opzetten van een eerlijke, rentevrije, economie, onafhankelijk van de Euro, banken en regeringen (er is geen enkele reden waarom je 30 jaar rente zou moeten betalen over de aankoop van je woning:http://www.fair4all.nl/info.html#woningen) en pakken daarna gezamenlijk andere zaken op als onderlinge verzekeringen, onderling vervoer, eigen energievoorziening etc. etc.poppetje
Waar kies je voor:

A. Poppetje ⇒ See you later.

B. Speler ⇒ Schrijf je nu in bij Fair4All: http://www.Fair4All.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *