Jezelf zijn….

Het is al helemaal ingeburgerd in Nederland. Ja gewoon lekker jezelf zijn.

Wat is dat dan? Wie ben je dan?

Lekker makkelijk, ik doe waar ik zin in heb toch?  Denk niet dat dát het helemaal is.

Jaren geleden heb ik mezelf wel eens die vraag gesteld. Ik kon er eigenlijk geen zinnig antwoord op geven. Misschien in de richting maar het was het toch niet. Jezelf zijn heeft te maken met authenticiteit. In mijn belevenis heeft het te maken met de spirituele ontwikkeling die ieder mens bewust of onbewust meemaakt. Op het moment dat je beseft dat je ontwaakt uit je droom wil je de persoon zijn die je van binnen wilt zijn en ook bent.

Omgeven door factoren van buitenaf willen we vaak in de gunst vallen van anderen of groepen en erbij horen. Misschien moet ik dit omschrijven als aangeleerd onnatuurlijk gedrag.  Als in een roedel willen we mee doen met de andere om maar in de gust te vallen van onze meerdere of leiders. De mensen die we daarbij om ons heen aantrekken zijn dan waarschijnlijk ook helemaal niet de mensen die bij ons horen. Hoe kom je nou uit deze acteursrol.

Ik heb daarom de volgende stelregel bedacht;

Doe ik het om aardig gevonden te worden of doe ik het vanuit mijn hart.

Om jezelf naar de authenticiteit te manoeuvreren kan je dus jezelf  steeds deze vraag stellen.

Hoe pijnlijk het ook is, er zullen mensen verdwijnen uit je leven en er zullen mensen blijven maar nog belangrijker er komen mensen in je leven die je er heel graag bij wilt hebben. Je speelt niet meer die onderdanige en slaafse persoon die zijn energie weggeeft aan zijn meerdere, die er eigenlijk ook helemaal niet is. Je wordt die sterke persoon die bepaald wie hij of zij is. Je straalt uit wie je bent en ook wie je zeker niet bent. Je bent gelijkwaardig aan iedereen. Onlosmakelijk verbonden met het respect dat je dat je jezelf oplegt om rechtvaardig, eerlijk en objectief te handelen en goede keuzes te maken voor jezelf. De mensen die je dan om die eigenschappen gaan waarderen die je uitstraalt  en waar je voor staat daar wordt je op beoordeeld. Je filtert op natuurlijke wijze de mensen die je waarderen en respecteren om wie je bent. Je doet iets uit je hart of je doet het niet!

Ik denk dan dat je er klaar voor bent en kunt zeggen; Ja gewoon lekker jezelf zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *