“Shock and awe” in de rebound?

explosie siteIran shockedIn Iran op de grens met Pakistan veroorzaakte een aardbeving van 7,8 op de schaal van richterepicentrum over een groot gebied paniek, behoorlijke schade en helaas ook tientallen dodelijke slachtoffers. 2200 km van het epicentrum waren de schokken nog te voelen.
Even daarvoor ging er een andere schokgolf de wereld over dit maal, in gang gezet door 2 explosies. Dit keer geen natuurgeweld, maar een wrede daad van onnatuurlijk geweld door nog onbekende daders. In Boston tijdens de Boston Marathon,  zorgvuldig voorbereid en uitgevoerd op een plek waar op dat moment heel veel publiek en media aanwezig was. Tientallen gewonden, van wie 16 911ernstig en 3 doden te betreuren. verschrikkelijke beelden, via twitter..daarna CNN en zo verder..
Hierbij waren weliswaar minder slachtoffers gevallen dan bij het drama in Irak dat duizenden kilometers verderop plaats vond, maar in dit deel van de wereld was de impact en het schok effect ervan bij de media duidelijk hoger dan op de plek waar nu de aarde beefde, en de vorige keer de beschuldigende vinger naar toe stond gericht. De vorige keer? Ja, de vorige keer..voor de meesten die dit lezen zullen, nog vers in het geheugen: 11 september 2001. Vele malen heftiger qua uitvoering dan deze keer, maar het litteken zit daar nog, en voor veel Amerikanen, zeker uit de staat New York is die wonde weer open gegaan.

 

Ook toen, en voor een groeiende groep “conspiracy theoristen” nog steeds, de vraag wie zaten hier achter. Wie pleegt zo’n laffe daad? Is het weer Kim Jong-unJi-ahmadinejadhaat!? Is het wachten op de officiële statement van de Amerikaanse regering en haar woordvoerder de traditionele pers, dat het hier weer zou gaan om een terroristische daad van militante moslim fundamentalisten? Of zijn die momenteel te druk met het ronselen van jongeren om het Islamitisch front in Syrië te versterken? Of zijn het deze keer de Noord Koreanen die er achter zitten? Heeft Kim Jong-un tenminste een excuus wanneer een door de VS aangestuurde geallieerde troepen macht daar orde op zaken komt stellen. Of had Osama naast Obama nog ergens een half broertje rondlopen in Iran en zou President Mahmoud Ahmadinejad vanuit anti-Amerikaanse sympathieën de boel gesponsord hebben? Neh, te ver gezocht, hoewel de reden om destijds Irak binnen te vallen in mijn ogen ook niet echt geloofwaardig was. Eens even kijken met wie of welke natie heeft de VS nog meer een big appeltje te schillen?
boston marathon was in honor of newtown shootingSoigant detail is dat de eerste 26 km van de Boston Marathon dit jaar waren opgedragen aan het Newtown Schietincident. Daar rust maar geen zegen op..
Newtown met de van symboliek vergeven naam, is niet alleen zeer arbitrair voor de vooralsnog “onduidelijke” agenda van de “American Federal Government” Maar een ding is zéker: The second Amendment: The right to bear arms is hen een doorn in het oog. Het geeft een deel van de bevolking het gevoel dat ze hun veiligheid zelf in de hand hebben. Anderszijds is een veilig gevoel doordat iedereen zich zomaar kan bewapenen een wat gek idee.
Iets waar wij ons als Nederlander ook wel een voorstelling bij kunnen maken, zéker als je het afzet tegen de bijna jaarlijkse shootings op Amerikaanse scholen waar de laatste keer 18 kinderen werden geslachtofferd. Weg met die wapens! Schokkend destijds om te constateren dat op die dag zelf nog, er een run was op “weaponstores”. Wat ons veelal niet bereikt is dat onder veel van deze “cowboys” wapenbezit zo belangrijk is, omdat ze hun overheid (the Gouvernment) niet vertrouwen. Obama’s houding tegenover het recht van Amerikaanse burgers om zich te bewapenen is niet bepaald in goede aarde gevallen bij de vele para-militaire burgerbewegingen die de V.S. rijk is. Captioned_III-1Hoewel de meesten onder hen al beweren dat het hier juist weer eens zou gaan om een false flag operatie, heerst er in die hoek ook een sterke overtuiging dat een nieuwe Amerikaanse burger-oorlog onvermijdelijk is. Ondertussen duiken er Che Petertheorieën en filmpjes op op internet die op zijn zachtst gezegd merkwaardig zijn. Zo lijkt het er in de laatste episodes van de all American cartoon-serie: “Family Guy”  tot twee keer toe een wel heel bizarre verwijzing te zijn naar wat er zich in het Boston van “the real world” inmiddels heeft afgespeeld. Is dat écht bizar toeval of anders wellicht het werk van een eenling met psychopatische trekjes, die hiermee ook door een snelkookpan te gebruiken aanwijzigingen achter laat voor zijn motieven? Natuurlijk allemaal speculatie vooralsnog..Het zal de gemoederen en de pers nog wel een tijdje bezig houden. ( In de filmpjes hieronder de family guy fragmenten en “hmm-erlebnissen” )

Inmiddels heeft President Obama zich naar de plek des onheils begeven en houdt iedereen de adem in bij de vraag: Wie is hier voor verantwoordelijk? Wordt dit een deja vu all over again? Wordt dit incident wederom aangegrepen om onze rechten op privacy en onze vrijheden nog verder te beknotten, onder het mom van “veiligheid voor alles?”

the roof
De ongewone activiteit op de daken in Boston roept vragen op.

ontploffingDie zogenaamde veiligheid die de toeschouwers en deelnemers die werden geïnterviewd na de aanslagen, die het zo opviel dat er ongewoon veel beveiliging  , met bombsquad honden en devisies van de explosieven opruimingsdienst op de been was in vergelijking met andere events… Hun aanwezigheid verklarend als: this is just a drill. Wat later wordt 1 km van het incident gecontroleerd een bom tot ontploffing gebracht. De officiële verklaring zou zijn dat het niks met de aanslagen te maken had. Gepland of niet, de zorg dat de VS en wellicht de bondgenoten van het “vrije” Westen  dit gevoel van onveiligheid zullen aangrijpen om als overheid nog meer controle uit te oefenen ten koste van onze moeizaam verworven vrijheden van de afgelopen decennia. Maatregelen die in het licht van een gebeurtenis als deze wel erg goed uitkomen voor een regime dat zich niet beperkt tot de VS, maar wereldwijd laat zien dat het vooral begaan is met het wel en wee van de banken en grote corperates. En dat de vrijheid die velen  na “ground Zero” zo laconiek verruild hebben voor een in mijn beleving “valse” veiligheid, liggen onze persoonsgegevens op straat of worden gedeeld binnen een systeem dat op dagelijkse basis via loketten en onze deurmat of mailbox, maar ook op straat ons gevoel van vrijheid zodanig in damt, dat het verdacht veel op terreur begint te lijken.

 

2 gedachten over ““Shock and awe” in de rebound?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *