Wk 17. Jacht op de jagers

kleinGroot-Jacht-op-de-jagers-HR-190x300Als politierechercheur kon Laurens de Groot weinig beginnen tegen de grote milieucriminelen. Daarom ging hij naar Australië en meldde zich aan als vrijwilliger bij Sea Shepherd. Hij ging mee met acties tegen walvisvangsten, raakte bevriend met de oprichter Paul Watson en beleefde talloze avonturen. Menigmaal voer hij in wankele rubberbootjes rakelings langs grote schepen in een poging de vangst te saboteren, hij was een van de zes opvarenden op Ady gil toen het schip doormidden werd gevaren door een walvisvaarder, en hij werd achtervolgd door woedende jagers in Namibië, waar hij probeerde te filmen hoe aan de kust duizenden zeehonden werden afgeslacht. In ” jacht op de jagers”  beschrijft Laurens de Groot op meeslepende wijze zijn fascinerende klopjachten op stropers in zuidelijk Afrika, levensgevaarlijke charges in de ijskoude wateren van Antarctica.  Maar ook televisieoptredens zoals in de wereldbekende Talkshow van Larry King, en over zijn meest recente activiteiten: Het op de kaart zetten en vermarketen van de verhuur van zogenaamde drones, onbemande vliegtuigjes, bijvoorbeeld om stropers op te sporen. 

Laurens de Groot www.laurensdegroot.com is een schoolvoorbeeld van iemand die zijn hele hebben en houwen heeft achter gelaten om zijn passie te volgen. Zijn baan als milieurechercheur en zelfs zijn relatie heeft hij losgelaten om zijn leven te wijden aan de preservatie van het l even in de oceanen. Een eufemisme voor “het met gevaar voor eigen leven interfereren van de walvisvangst en andere maritieme slachtpartijen.”
De bedoeling van dit boek is om aandacht te vragen voor de slachting onder de zeedieren. De auteur beschrijft de acties op een meeslepende wijze. Twee katernen met kleurenfoto’s ondersteunen het verhaal. Een beknopte verklarende woordenlijst is achter in het boek opgenomen.

Prijs: 15,99

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *