Wk 16. De Prins van Filettino.

Het is tijd voor een revolutieprins van filettino omslag

Een burgemeester van een klein Italiaans bergdorpje zegt “Basta”… en alles verandert.
De inwoners van Filettino nemen het heft in handen

Een romantisch antwoord op de crisis uit de pen van Geert Kimpen. Auteur van bestsellers als:  de Kabbalist, de Geheime Newton en Rachel.

De inwoners van Filettino scharen zich als één man achter de plannen van hun burgemeester, die rigoureus een andere route kiest. Hij roept zijn dorp uit tot een zelfstandig Prinsdom dat zich losscheurt van Italië, en voert een eigen munt in. De euro wordt afgeschaft, Europa, het rijk en de financiële instellingen verliezen hun greep op het bergdorpje.

De zelf benoemde Prins stijgt boven zichzelf uit en met gedurfde ideeën verandert hij een uitzichtloos dorpje tot een trots prinsdom met een nieuwe visie op geld, verantwoordelijkheid, zaken doen, solidariteit en kleinschaligheid. David neemt het op tegen Goliath. De bevolking krijgt weer hoop en weigert zich neer te leggen bij de sombere economische berichten en toekomstverwachtingen. Een nieuwe samenleving wordt met vallen en opstaan uitgevonden; er ontstaat een alternatieve maatschappij: kleinschalig, zelfvoorzienend, duurzaam en verdraagzaam.
Hoe lang zal de prins weerstand kunnen bieden aan de alsmaar toenemende druk zijn utopische idealen te verraden?

Tegen de achtergrond van de ontwikkelingen in Filettino spelen de verhalen van de levens en liefdes van de mensen die in het dorp wonen. De mensen kiezen voor een ander leven, samen, maar ook ten opzichte van de rest van de wereld. Het resultaat is een bijna utopisch verhaal over goed en kwaad en – niet te vergeten – hoop.
Een optimistisch verhaal in sombere tijden.

• Inspirerend, humoristisch en ontroerend
• Onderwerp slukt aan bij huidige financiële crisis en eurocrisis
• De inwoners van Filettino hebben hun dorp daadwerkelijk omgevormd tot een zelfstandig Prinsdom, binnen Italië
• Bied oplossingen voor een nieuwe wijze van samenleven en economie

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *