CDA vreest EU-regels voor sla uit volkstuin

Donderdag 25 april 2013
volkstuinDEN HAAG – Als het aan het CDA ligt, gaan er geen Europese regels gelden voor het verbouwen van groente en fruit in volkstuinen en buurtmoestuinen. Tweede Kamerlid Jaco Geurts (CDA) is ongerust vanwege berichten uit Duitsland waar wordt gemeld dat de Europese Commissie wil voorschrijven welk zaaigoed ze moeten gebruiken.
Geurts wil van verantwoordelijk staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) horen of de Europese voorstellen ertoe kunnen leiden dat in Nederland bijvoorbeeld de kleinschalige stadslandbouw aan banden wordt gelegd. De CDA’er vindt dat dit soort initiatieven gevrijwaard moeten blijven van overbodige regelgeving en lastendruk en hij is benieuwd of en hoe Dijksma dat kan regelen

Foto: Henk Braakhekke

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *