Wat is het verschil tussen spiritualiteit en paranormaal.

csdfd_pic_psychic_self_defenseIk hoor steeds vaker om mij heen, ik ben zo spiritueel ik voel alles aan…. werd je vroeger nog raar aan gekeken, en dacht men dat je gek was nu wordt het steeds normaler dat mensen dat zeggen.
Het paranormale heeft veel publiciteit gekregen de afgelopen jaren, met name in tv-programma’s en films gericht op paranormale activiteiten. Denk aan het tv-programma rondom het medium Char of Derek Ogilvie of bijvoorbeeld de film “Paranormal activity”
Helaas weten weinigen precies wat paranormaal of spiritueel nou eigenlijk in houdt, wanneer ben je nou spiritueel en wanneer ben je paranormaal begaafd.

Er is nogal wat onduidelijkheid omtrent spiritualiteit en paranormaal zijn, maar er is wel degelijk een duidelijk verschil. Spiritualiteit is vooral werken aan jezelf op allerlei gebieden, dat kan zijn jezelf in balans herstellen door bijvoorbeeld via meditatie of workshops met spirituele technieken te volgen  om jezelf verder te ontdekken en je te ontwikkelen. Paranormaal ben je of ben je niet. Vroeger noemden ze dit: “Met de helm op geboren”  Je ziet, voelt meer dan anderen en kan het dan op dat moment nog niet plaatsen je bent je nog niet bewust, en dan gebeurt er iets in je leven waardoor opeens de sluier wordt gelicht en de toegang tot je gave geheel vrij komt te liggen. Waarom wordt spiritualiteit en paranormaal met elkaar verward? Men gaat op zoek naar van alles om zichzelf te ontwikkelen en dat is spiritualiteit. En tijdens die tocht kunnen er allerlei veranderingen met betrekking tot jezelf voor doen, door deze veranderingen worden dan dingen in gang gezet, zodat je weer in contact komt met jezelf, en je creativiteit weer tot opbloeit en dan kan het soms gebeuren dat er een “gave” boven komt drijven, die je altijd al b leek te hebben maar niet had erkent als zijnde paranormaal.
Het paranormale van een persoon heeft als basis het bewustzijn van die persoon, en dat bewustzijn heeft als basis de gezondheid van de persoon. Om gebruik te maken of te werken met het paranormale, is dan ook een goede gezondheid nodig
Dus spiritualiteit en paranormaliteit beginnen bij een goede gezondheid!

In liefde Christel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *