Fragmenten Tunguska meteoriet gevonden?

meteorietWetenschapper Andrej Zlobin zegt fragmenten te hebben gevonden van de beruchte Tunguska-meteoriet, meldt het Russische staatspersbureau Ria Novosti.

Op 30 juni 1908 vond in het Siberische Tunguska een enorme explosie plaats die een groot gebied verwoestte. De meest gangbare verklaring is dat het ging om de inslag van een meteoriet. De impact was 1.000 krachtiger dan de atoombom op Hiroshima. Een inslagkrater werd echter nooit gevonden, mogelijk doordat de meteoriet was uiteengespat voor hij de grond raakte.Andrej Zlobin van het Geologisch Museum van de Russische Academie voor Wetenschappen zegt nu aan de nabij de impactplaats gelegen rivier Khoesmo drie stenen te hebben gevonden die van de meteoriet afkomstig zijn. Zij vertonen sporen van een smeltproces en inkepingen die ontstonden tijdens de gloeiend hete duik in de atmosfeer.tunguska_kl

De vondst dateert al van 1988, maar de wetenschapper heeft tot nu gewacht om ermee naar buiten te komen. De stalen wachten nog steeds op een scheikundige analyse en lagen tot 2008 in de mottenballen. De reden daarvoor blijft Zlobin schuldig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *