Vermiste broertjes

Als vader en moeder van de kinderen, allebei ouders van dezelfde kinderen gaan scheiden moet de rechtbank beslissen over een omgangsgregeling tussen de vader en de kinderen. In de jaren 1990 en verder is hierover een hoop te doen geweest. In die tijd werd de moeder de ouder en de vader toeziend voogd. Dat toeziend voogd zijn stelde helemaal niets voor en de vader was zijn kinderen kwijt.
Met een omgangsregeling van eenmaal per veertien dagen logeren bij de vader was de vader tevens ook zijn mogelijkheid om intentioneel omgang met zijn kinderen te hebben onmogelijk gemaakt.
In 1995 werd een nieuwe wet ingevoerd er moest altijd een omgangsregeling komen tenzij. Het zat hem in dat tenzij. daar werd en wordt nog steeds moeders die hun ex partners willen treffen
en daarmee overigens ook haar kinderen de vader afneemt de opening geboden om de omgangsregeling tussen vader en kind te frustreren.
Die opening gebruiken ze soms graag. Moeders zonder gewetenswroeging, zonder empathie, zonder inlevingsvermogen.
het ontbreekt deze moeders eigenlijk het vermogen om gezag over haar kinderen uit te oefenen en er zijn genoeg hoogleraren en opvoedkundigen die dan ook zeggen en schrijven dat dergelijke moeders het gezag over hun kinderen moet worden ontnomen.
Deze wet voldeed niet en we zijn weer vele jaren verder.
Gezamenlijk ouderschap is nu de hoofdregel, maar ook die werkt alleen als de partner meestal de moeder ook genoeg ruimte in haar hart heeft om de ex partner de omgang en intentionele omgang met zijn kinderen te gunnen. Soms heb je van die ex partners die geen geweten, geen inlevingsvermogen hebben en hun kinderen hun vader niet gunnen. Waarom deze moeders dan toch het gezag behouden over hun kinderen is een groot raadsel en meer te wijten aan de onprofessionele formalistische ondeskundige benadering van instituten als de kinderrechter, raad voor de kinderbsch, bureau jeugdzorg en er zijn psychologen van dergelijke instituten als ABJ
( Dhr Bullens ! ) die daardoor ook voor het tuchtcollege verantwoording moesten afleggen.
Tja nu weer een vader die de intentionele omgang wilde hebben met zijn kinderen de dood ingejaagd, omdat hij zijn kinderen miste.
De moeder doet nu een oproep op facebook om haar kinderen te vinden,
ze mist ze nu al.. mijn kinderen zijn al twintig jaar vermist gestolen door een moeder die de kinderen heeft misbruikt om zowel de kinderen als de vader hard en diep emotioneel te treffen..
en hier zijn duizenden voorbeelden van…

Een gedachte over “Vermiste broertjes”

 1. Dag Gerard,

  Al weer wat jaren geleden, dat we elkaar spraken. bij toeval las ik, op GeenStijl, dat scheidingsproblematiek hier ook speelde, met de helaas al te veel voorkomende en bekende complicaties tot de ergste aan toe. Ik dacht dat het minder was geworden, maar kennelijk niet echt.

  Nu weer twee kinderen (waarschijnlijk de dood in getrokken). Kennelijk zijn scheidingssituaties voor mensen soms te groot om te kunnen hanteren. Vaders die doden, doen dat dat ongetwijfeld veelal niet omdat ze een slechte vader waren. Het verbaast me dat in de pers deze vaders vooral neergezet worden als pure criminelen (dit door niet het hele verhaal te vertellen); waarschijnlijk zul je zeggen: ‘Verbaast dat je echt?’; nee Gerard, eigenlijk niet…
  Voor moeders blijkt helaas pas na de gruwelijke situatie dat het overduidelijk beter is om na scheiding kinderen beter is hen hun beide ouders te gunnen. Het is dan wel te laat om de spreekwoordelijke put te dempen, na het spelen met vuur…

  Er rust dus een belangrijke taak èn verantwoordelijkheid op de schouders van de rechter en anderen in het veld van zorg om de te grote psychische druk die tot deze ontsporingen leiden te ontlasten; de wettelijke basis is er als niet steeds toegestaan wordt dat de mazen van de wet door onwil vervormd worden.

  Zal dit medeverantwoordelijk-zijn gezien worden? Ik vrees van niet: pagina’s ‘nieuws’, huilen, teddy beertjes en kaarsjes zijn kennelijk gemakkelijker te organiseren.

  Met groet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *