Zuringsoep

Zuringsoep… Zuringsoep is geen nieuw idee. In Friesland komt het al voor in de oudere receptenboeken. Daar kun je natuurlijk zelf allerlei variaties op maken; dit recept is spontaan ontstaan. Een flinke hand verse geplukte jonge zuringbladeren (familie van de rabarber) plukten wij in het bos. Als vet ging ghee in de pan, gesneden uien, kurkuma, zwarte peper en Keltisch zeezout. Dit alles goed doorroeren en even roerbakken. Water erbij en aan de kook brengen waarna de grof gesneden zuringbladeren werden toegevoegd. Dit alles lieten we even een paar minuten zachtjes koken voordat de inhoud van de pan in de blender ging. Een rode paprika in fijn gesneden blokjes voegden we op het laatste moment toe. Een echte voorjaarssoep zo met de verse jonge zuringbladeren.

Foto’s en recept: Anneke Bleeker
zuringsoep 3 zuringsoep 2 zuringsoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *