Way to go Europa..

ziekenhuisRazendsnel oplopende werkloosheid, faillissementen aan de lopende band, ongekend hoge belastingdruk, armoede, uithuiszettingen, en een totaal ingestorte woningmarkt en bouwsector. Volgens de regering een crisis waar we net als altijd wel weer uit zullen komen, maar wanneer komt de tijd dat we de echte oorzaak eens aan het licht brengen?

Volgens de statistieken leeft 6% van de Nederlanders momenteel in armoede, hierbij is de ”stille” armoede niet meegerekend. Terwijl de zorgkosten blijven stijgen, declareren ziekenhuizen jaarlijks 3 à 4 miljard euro te veel bij zorgverzekeraars om vervolgens ook nog eens vrijuit te gaan. Miljoenen euro’s belastinggeld stroomt maandelijks fiscaal door Nederland, maar er is geen haan die ernaar kraait. Ik dacht dat we het na de belachelijk hoge salarissen, de onterechte subsidie’s, en het gegraai van managers van hoog tot laag wel eens hadden gehad. Rara, wie dat uiteindelijk op mag hoesten?

Terwijl grote corporatie’s en banken zich schaamteloos verrijken over de rug van de gewone burger, loopt de staatsschuld elke seconde op, en kijken we stilzwijgend toe en accepteren we ons uiteindelijke lot.

Way to go Europa, way to go…

Tommy van den Berg

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *