RCC lijkt klacht tegen vaccinatie indoctrine serieus te nemen

Watje of geen watje !?

Samenvatting van de beslissing van de Reclame Code Commissie, ontvangen op 16 mei:

De procedure 
Op 20 maart 2013 in behandeling genomen klacht tegen reclame-uiting op website ‘ikbengeenwatje.nl’ van Centrum Jeugd en Gezin Rijnmond, waarin kinderen worden aangemoedigd zich te laten vaccineren (en hen een ‘cool bandje’ in het vooruitzicht gesteld).

De klacht
Door de op de gewraakte pagina gebezigde teksten worden kinderen onder druk gezet om zich te laten vaccineren en vervolgens worden zij ertoe aangezet om kinderen die niet meedoen, uit te schelden voor ‘watje’.

Het verweer
De actie is geen reclame gericht op kinderen. Verweerder (= CJG Rijnmond) ziet niet in dat het dragen van een cool bandje aanleiding kan geven tot pesten.

De beslissing
Op grond van bovenstaande acht de Commissie de uiting in strijd met de Kinder- en Jeugdreclamecode en beveelt zij de verweerder aan om NIET meer op een dergelijke wijze reclame te maken.

Belangrijke noot : deze uitspraak is nog niet definitief. De adverteerder heeft de mogelijkheid in beroep te gaan. Deze termijn loopt af over 14 dagen (30 mei). Mocht er geen beroep worden ingesteld dan is de uitspraak definitief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *