VVD bestuurders voortaan integer

Even dachten we bij het zien van de aanhef van het artikel dat het hier puur om de humor ging, maar dit artikel blijkt serieus bij de VVD vandaan te verkiezingsposter vvdkomen. Het is het meest ambitieuze kabinetsbesluit tot dusver wat ons betreft. Benieuwd of het de VVD gaat lukken om deze contradictio-in terminus, om te buigen naar iets dat voor de verandering wél geloofwaardig en integer is.

Het artikel is afkomstig van opinie-site: Joop.nl

Partij wil vanaf nu integriteitsverklaring
VVD-bestuurders moeten voortaan een verklaring tekenen waarin ze beloven integer te handelen. Die verplichting geldt voor alle liberale bestuurders, van minister-president tot gemeenteraadslid.

Partijvoorzitter Benk Korthals zei op RTL-Z dat hij die maatregel tijdens het komende congres zal afkondigen. De laatste tijd kwam een aantal VVD-bestuurders in opspraak wegens belangenverstrengeling of zelfs fraude.

Wethouder Jos van Rey van Roermond moest vorig jaar aftreden toen het OM een strafrechtelijk onderzoekwegens corruptie tegen hem begon. Het bestuur van de VVD verbood de afdeling-Roermond onlangs nog om Van Rey op de kiezlijst te zetten als lijstdduwer bij de komende gemeenteraadverkiezingen. Eerder al moest VVD-gedeputeerde Ton Hooijmaijers in Noord-Holland zijn biezen pakken, omdat hij verdacht wordt van omkoping. witwassen en valsheid in geschrifte.

Korthals wil dergelijke affaires in de toekomst voorkomen. Hij raadt VVD-bestuurders aan een cursus integriteit te volgen. Wie dat nalaat kan een lagere plek op de kieslijst verwachten.

Meer: RTL: VVD’ers moeten verklaring integriteit tekenen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *