Meisjes van negen!?

helpEr is genoeg over gezegd en geschreven inmiddels, maar het is hardnekkig, een soort Herpes graad 3, gaat ook maar niet weg. Iedere keer het HPV promotieteam met een nieuwe strategie. Drammerig en steeds stuitender..

Inmiddels pleit Chris Meijer van de Gezondheidsraad voor nou ja, lees zelf maar..

Door de leeftijd van de vaccinatie tegen baarmoederhalskanker te verlagen van 12 naar 9 jaar wordt het probleem eerder aangepakt en krijgt het HPV-virus minder kans zich te ontwikkelen. Dat zegt Chris Meijer, adviseur van de Gezondheidsraad.

Meijer pleit ervoor om de verantwoordelijkheid bij de ouders neer te leggen. “Als je die vaccinatie eerder doet, hoef je de hele discussie die je nu moet voeren met meisjes die beginnen met seksualiteit en nadenken over de gevolgen van het virus, niet te voeren. Dat kun je voorkomen door de discussie met de ouders te voeren net zoals je dat nu doet met bijvoorbeeld tetanus, polio of mazelen”. Over de langdurige gevolgen van de vaccinatie bestaan veel twijfels, maar volgens Meijer is dat onterecht. “Het percentage bijwerkingen wat je hebt bij vaccinaties is niet anders bij dit vaccin dan wat je bij een ander vaccin hebt”.

Lees verder : http://nos.nl/artikel/505548-advies-eerder-vaccineren-hpv.html

‘Much ado about nothing’, want dit is slechts een ADVIES en zal ongetwijfeld niet door de Gezondheidsraad worden overgenomen met de volgende, inmiddels her en der verspreide/getwitterde, discutabele achtergrondinfo over dhr Meijer :

* Trouw ontdekte in 2008 na een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur dat Chris Meijer niet als lid, maar als adviseur van de adviescommissie was benoemd vanwege financiële banden met de farmaceutische industrie. Hij ontving volgens de krant geld van vaccinfabrikant GlaxoSmithKline voor studies naar de kosten en de opzet van preventieve vaccinatie tegen baarmoederhalskanker. http://sittard-geleen.nieuws.nl/123981/eerder_vaccineren_tegen_baarmoederhalskanker

victimsOpmerking
1 : meisjes vanaf 12 jr mogen voor de wet zélf beslissen of ze zich willen laten vaccineren…
Opmerking 2
: in Frankrijk hadden de adviseurs in december 2012 nog een aanvullend argument bij het advies om de leeftijd naar 11 jaar te verlagen vanwege de tegenvallende verkoopcijfers en teruglopend animo van het HPV-vaccin (Cervarix van GSK en Gardasil van Sanofi): Meisjes van die leeftijd zijn statistisch gezien minder op zoek naar de voor- en nadelen van dit vaccin op internet en dus afhankelijker van de mening van hun ouders.

De Gevaren van de HPV-vaccins Gardasil & Cervarix : http://www.youtube.com/watch?v=0PHsw75wH20

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *