BIS OFF!!

Bis en waarachtig
Bij de BIS Bank zijn ze er blij mee… Eindelijk publiciteit voor alle goede werken in stilte verricht.

Ja, de BIS ziet toe en beidt de tijd. Want men weet dat dit de laatste stuiptrekkingen zijn van het oude stelsel, waarin Ad Broerealle grote economieën de ineenstorting nog zo lang mogelijk voor zich uit proberen te schuiven. Dat de ECB niet zou meedoen aan de opkoop van assets van banken is een leugen. Ze doen het wel. Alleen al in mei voor 260 miljard euro. Maar dat geld komt anders dan via de Fed niet in de economie terecht. Banken moeten de vers verkregen liquiditeit weer inleveren bij de ECB door deposito’s te zetten. Waardoor per saldo alleen de bankbalansen worden opgekalefaterd. Kredietverlening daar doen banken in Europa niet meer aan. Zeker niet aan het MKB, want dat is veeeel te riskant. Het wordt hoog tijd dat de rol van banken echt is uitgespeeld, want ze zijn er nimmer geweest voor de opbouw van de economie. Slechts voor hun eigen winst.
Vanavond 23 mei, spreek ik in Utrecht voor Mens & Spirit (Seats to Meet, Moreelsepark65 (Hoog Catharijne) van 19:00 – 21:30) over deze zaken. Hervormingen zijn noodzakelijk, maar niet die zoals de BIS voorstaat!
http://www.bnr.nl/opinie/kees-de-kort/105696-1305/column-kees-de-kort-de-baas-der-bazen-wil-hervormingen-zien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *