Lente stamppotje met roze postelein

Recept met stamppot roze postelein…
Roze postelein, puur natuur. De bladeren haalden wij van de steeltjes af en deze
gebruikten we in de stamppot. Nadat de aardappelen gaar waren stampten we deze met een flinke hoeveelheid roomboter, wat kurkuma en zwarte peper. De aardappelen waren gekookt met Keltisch zeezout in het water. De blaadjes van de postelein schepten we door de puree. Hieraan werd een flinke scheut appelazijn toegevoegd.
Geraspte kaas erbij en naar keuze kun je hier wel of geen vlees bij serveren. Voor herhaling vatbaar, wel zeer voedend en de smaak is intenser dan van de postelein die je in de groentewinkel koopt. Weer een bewijs dat alles wat kan groeien zoals het zich prettig voelt, pittiger van smaak is.

Gezond en smaakvol!
Anneke Bleeker

stamppotje1 stamppotje2 stamppotje3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *