Theorieën over complot theorie denkers

fdaMensen die het nieuws kritisch volgen en samenhangen zien tussen belangen van personen/organisaties en politieke keuzes worden als snel als complotdenkers betiteld. Daarmee zet je mensen meteen weg in een duisterzweverig hoekje. Maar zijn die complotdenkers nu wereldvreemd of juist diegenen die kennelijk geloven in de oprechte neutrale integriteit van machthebbers en politici.
Als raadslid kan ik uit ervaring niet anders dan constateren dat de politiek veelal wordt aangedreven door (partij)belangen, onderhandelingen en lobby. Er gebeurt veel in de achterkamertjes. Dat weten alle politici toch! En wat is dan eigenlijk het exacte verschil met een complot? Kortom: negatieve en gekleurde beeldvorming van die gelukkig kritische burgers die dieper nadenken!

Naar aanleiding van het artikel in Trouw, dat complotdenkers lager opgeleide SP en PVV stemmers zouden zijn. Wat een slechte journalistiek…

Lea Manders

Partij voor Mens en Spirit

http://www.trouw.nl/tr/nl/4500/Politiek/article/detail/3444924/2013/05/22/Vooral-PVV–en-SP-stemmers-geloven-in-complotten.dhtml

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *