Het Witte Applaus

 

applaus

 

Het Witte Applaus is een nieuwe manier van demonstreren. Het stelt je in staat om met geringe inspanningen maximale impact te realiseren. En het is FUN! Het is een kruising tussen traditioneel demonstreren en een flashmob.

 

 

Hoe werkt Het Witte Applaus?
Je kleedt je geheel in het wit. Je begeeft je op een afgesproken tijdstip naar een afgesproken gebied. Bijvoorbeeld, op de eerste zaterdag van de maand van 14.00 uur tot 15.00 uur naar de Haagse binnenstad. Je gaat dan wandelen in het afgesproken gebied. Als je een ander in het wit geklede persoon tegen komt begin je te applaudisseren.
Je kunt je voorstellen als er in een bepaald gebied enkele tientallen in het wit geklede mensen rondlopen, die telkens als zij elkaar tegenkomen beginnen te applaudisseren, dat dit een bijzonder effect heeft in dit hele gebied. Doordat iedere deelnemer in beweging is, kun je met een beperkt aantal mensen een groot gebied bestrijken en veel mensen bereiken.
Het valt op, het is theatraal en tegelijkertijd ook een beetje geheimzinnig. Het maakt mensen nieuwsgierig. Je kunt het met een flashmob vergelijken.

 

Hoe doe je mee aan een Witte Applaus actie?

 

Op de facebook-page Het Witte Applaus (https://www.facebook.com/HetWitteApplaus)  en (vanaf 1 juli 2013) op www.hetwitteapplaus.nl staat vermeld op welke locaties en op welke tijdstippen een Witte Applaus actie is gepland. Als je mee wilt doen, dan kun je je daar opgeven. Mocht je zelf een Witte Applaus actie willen coördineren, geef dit dan op via een pm aan Chris den Daas op facebook.

 

 

Hoe is Het Witte Applaus ontstaan?

 

 

Het Witte Applaus is geïnspireerd door het geweldloze protest in Wit-Rusland. In deze dicatuur geldt een demonstratieverbod. Om toch uiting te geven aan de onvrede met de situatie begonnen mensen spontaan te applaudisseren. Op straat. In het park. Duizenden mensen deelden op deze wijze hun stille protest en hun verbondenheid met elkaar.

 

 

Voordelen van Het Witte Applaus?

 

Het Witte Applaus kent de volgende voordelen:
• Je kunt met een kleine groep veel mensen bereiken.
• Je hoeft geen toestemming te verkrijgen van de autoriteiten
• Je kunt gaan en staan waar je wilt (geen beperkingen door politie, geen van te voren vastgestelde route)
• Het organiseren is eenvoudig te realiseren via facebook, twitter en www.hetwitteapplaus.nl

sprookjesnacht

Chris den Daas zal Het Witte Applaus nader toelichten op 1 juni a.s. om 13.00 op het Lange Voorhout te Den Haag  tijdens de Landelijke Demonstratie 2013

 

3 gedachten over “Het Witte Applaus”

  1. Het zal wel veranderen. wanneer de (r)overheid doorheeft welk doel het witte applaus dient, dan zal deze wel een reden bedenken om geweldloze mensen toch te laten oppakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *