Recessie? Tijd voor het onvoorwaardelijk basisinkomen (OBI)

OBIDe Europese Commissie registreerde op 14 januari 2013 het Europees Burgerinitiatief voor het Onvoorwaardelijk Basisinkomen (EBI-OBI)

Binnen nu en 14 januari 2014 dienen ze 500 miljoen burgers binnen de Europese Unie te bereiken om 1.000.000 steunbetuigingen of handtekeningen te halen.
15 lidstaten nemen al deel aan dit initiatief. Daarvan moeten er tenminste 7 landen het aantal vereiste steunbetuigingen halen, voor Nederland is dit 19500. Dit aantal hangt af van het aantal Euro parlementariërs dat ons in het Europese parlement vertegenwoordigt. Liever gaan we voor 25.000 vanwege ongeldige en eventueel dubbele steunbetuigingen.

Zodra de organisatoren van dit burgerinitiatief meer dan één miljoen steunbetuigingen hebben verzameld, is de EU commissie verplicht dit initiatief grondig te bestuderen binnen het Europees parlement.

Vorig weekend was Ad Planken van de Nederlandse Vereniging Basisinkomen ook aanwezig bij de Landelijke demonstratie aan de Lange Voorhout in Den Haag.
In een interview met Soulvability tv vertelt Ad Planken waarom het Basisinkomen een antwoord zou zijn op de toenemende armoede en een positieve impuls zou kunnen geven aan de economie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *