Nog enkele dagen om een walvisbloedbad door de Nederlandse overheid te stoppen.

Vanochtend las ik op Twitter een bericht van project Camelot wat mij enorm verbaasde, daarna kwam het verdriet, en de boosheid. Nederland is een grote spil in een geplande slachtpartij op 180 beschermde  vinvissen. Deze prachtige dieren worden geharpoeneerd en geslacht voor onder meer hondenvoer. Het transport verloopt via Nederlandse havens richting Japan. En wij, brave burgers, mogen dit niet weten.

 

blauwe vinvisWij, de Nederlandse burgers, mogen dit niet weten. Als wij namelijk weet zouden hebben van deze afschuwelijke gruweldaden van onze overheid, dan zouden wij deze zelfde overheid waarschijnlijk lynchen, hetzelfde wat zij nu van plan zijn met de  vinvissen.. Nee, wij dienen ons braaf te laten afleiden door de afleidingen die onze overheid over ons uitstrooit. Wij moeten ons druk maken over één of andere ex-volleybalster die vermoord is in Spanje, of braaf klappen langs de kant van de straat voor het nieuwe koningspaar. Vorige week waren we nog druk bezig om met z’n allen te zoeken naar twee vermiste broertjes. Heel Twitter en Facebook stond er vol mee. Iedereen maakte zich daar druk om.

Ik maak mij druk om de wandaden van onze overheid, in samenwerking met megabedrijven die jagen op  vinvissen. Ik maak mij druk om het geld wat onze overheid ‘verdient’ aan het vervoeren van tonnen walvissen vlees. Ik hoop dat dit nieuwsbericht ook de aandacht krijgt wat het verdient. Laten we allemaal onze Twitter en Facebookpagina’s gebruiken om deze gruweldaden aan de kaak te stellen. En snel ook, want binnen een paar dagen staat deze slachtpartij te gebeuren. Laten wij onze krachten bundelen om deze trieste gang van zaken in het nieuws te krijgen. Het maakt in deze niet uit waar we normaal over schrijven, of we het daar eens over zijn of niet, wij zijn als alternatieve media verplicht om dit soort zaken aan het licht te brengen! Op de pagina die ik hier beneden zal linken kan je meedoen aan een petitie. Op het moment van schrijven zijn er wereldwijd iets meer dan 200 duizend mensen die dit gedaan hebben, veel te weinig om de aandacht te krijgen die dit onderwerp verdient. Willen wij medeplichtig zijn aan deze slachting en transport? Het is verdomme ons land, en wij pikken het toch niet dat onze overheid bakken met geld verdient aan het slachten van deze prachtige magische dieren?

Lees hier verder, en teken de petitie om de verschrikkelijke slachting te voorkomen van dit majesteuse en met uitsterven bedreigde zeezoogdier.

Een gedachte over “Nog enkele dagen om een walvisbloedbad door de Nederlandse overheid te stoppen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *