Is er een basis voor het basisinkomen?

Soulvability TV sprak in een interview met Ad Planken, woordvoerder van vereiniging Basisinkomen O.B.I in Nederland, die uitlegde waarom het OBI de oplossing is voor de toenemende armoede en een positieve impuls kan geven aan de noodlijdende economie

De Europese Commissie rgistreerde op 14 januari 2013 het Europees Burgerinitiatief voor het Onvoorwaardelijk Basisinkomen (EBI-OBI)

OBIBinnen nu en 14 januari 2014 dienen ze 500 miljoen burgers binnen de Europese Unie te bereiken om 1.000.000 steunbetuiginen of handtekeningen te halen.
15 lidstaten nemen al deel aan dit initiatief. Daarvan moeten er tenminste 7 landen het aantal vereiste steunbetuigingen halen. Dit aantal hangt af van het aantal Europarlementariërs dat ons in het Europese parlement vertegenwoordigt.

Zodra de organisatoren van dit burgerinitiatief meer dan één miljoen steunbetuigingen hebben verzamed, is de EU commissie verpicht dit initiatief grondig te bestuderen binnen het Europees parlement.

Meer weten hierover? www.basisinkomen.nl

Of direct de petitie tekenen?! https://ec.europa.eu/citizens-initiative/REQ-ECI-2012-000028/public/index.do

Een gedachte over “Is er een basis voor het basisinkomen?”

  1. Het wordt tijd om met handtekeningenlijsten op drukke plaatsen te gaan staan, dus buiten het kader van de website aan de slag te gaan.Maar daar is wel een organisatie voor nodig, zodat het mogelijk wordt met 2 personen te werken. Ook groter, dus groepen vormen. Van 3, van 4 en 5.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *