Het geluid van ontwakend Turkije met Kardeş Türküler

protest crowdIstanbul was altijd befaamd om haar prachtige historische gebouwen en parken. Haar architectuur vertelde het bijzondere verhaal van haar rijke geschiedenis. Totdat de aarts conservatieve hervormer en plutonoom premier Erdogan systematisch al wat Istanbul zo de moeite van het bezoeken waard maakt, plat bulldozerde en er parkeerplaatsen en eijke winkelcentra voor in de plaats zette. Degenen die daar oo maar enigszins tegen in verweer gingen werden door intimidatie en vaak vrij hardhandig de mond gesnoerd. Deze totalitaire wijze van “democratie bedrijven”  leidde uiteindelijk tot de protesten die een paar weken terug aanzwelden tot een compleet nationaal protest tegen de regering van Recep Tayyip Erdogan. Deze mensen maakten hier een lied over. Het vertaalt op treffende wijze hoe het volk van Turkije er helemaal genoeg van heeft. Mensen in Europa worden eindelijk wakker. En Nederland? Beter bekend als het braafste jongetje van de klas, zit voor de verandering eens achteraan in de kas, te slapen.  http://mashallahnews.com/?p=10341 De link leidt naar een blog hierover.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *