BKR-directeur luidt noodklok hypotheekproblemen

huis onder waterDat er grote problemen zijn bij vele Nederlanders met een hypotheek was ons al bekend. Inmiddels begint dit ook door te dringen bij verschillende instanties, waaronder het BKR. Afgelopen vrijdag publiceerde het Bureau Krediet Registratie (BKR) nieuwe cijfers, waaruit blijkt dat nu al 72.367 eigenaren van woningen hun hypotheek niet of nauwelijks meer kunnen betalen. Dit is ten opzichte van het begin van 2012 een stijging van bijna 10.000 personen!

De verwachting die BKR-directeur Peter van den Bosch heeft uitgesproken is niet erg hoopgevend, daar hij meent dat eind van dit jaar al zo’n 76.000 mensen in de hypotheekproblemen zullen zitten. Van den Bosch maakt zich dan ook zorgen over deze ontwikkeling. Hij wijst erop dat mensen pas in uiterste nood stoppen met het betalen van hun hypotheek. Daar gaan al veel vervelende zaken aan vooraf. Ook de gevolgen van een gedwongen verkoop zijn schrijnend voor diegenen die dat overkomt.

Daarnaast worden de problemen nog verergerd doordat de huizenprijzen steeds verder dalen en hierdoor staan steeds meer huizen ‘onder water’, wat wil zeggen dat de op de woning rustende hypotheek hoger is dan de waarde van de woning zelf. Hierdoor ontstaat een restschuld bij verkoop van de woning.

De laatste jaren wordt een toename gesignaleerd in het aantal mensen met betalingsproblemen. Volgens de BKR-directeur is slechts zo’n 20% hiervan zichtbaar voor protestinghet BKR. De meeste problemen doen zich voor bij de belastingdienst, nutsbedrijven, woningcorporaties en ziektekostenverzekeraars. Hier heeft het BKR echter geen zicht op.

“Waar Recht Onrecht wordt, wordt Verzet een plicht.” Of zoals David Icke het zo plastisch zegt: ,,Get of your fucking knees and start connecting the dots”. Dat betekent dat we van tijd tot tijd achter onze computer uit zullen moeten komen en in het Veld aan het werk moeten gaan. Want vandaag komen de deurwaarders om gemiddeld 20 gezinnen per dag met schulden uit hun huis te zetten. Morgen komen ze om 50 gezinnen op straat te schoppen. En overmorgen komen ze… voor jou???? www.hypotheekdrama.nl en www.geldgeweld.nl en binnenkort ook www.regelszijnpegels.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *