CJIB “Het mag wat kosten”

Het kantoor van het CJIB, in de Marnix State in Leeuwarden, oogt aan de buitenkant enigszins sober en functioneel. Dat is binnen wel anders. Dat kun je godverdomme wel stellen ja. Zie foto hierboven. Ineens snappen we waarom de politie ruim 1300 boetes per uur uitschrijft: de facturen van de ontwerpers van de onlangs opgeleverde CJIB-inrichting moeten betaald worden. Een ‘passend interieur voor een krachtig gebouw’, zo noemen de interieurnichten hun aanpak van BurgerpestenHQ in Leeuwarden. Houten meubilair waarvan zelfs de outletprijzen hoog genoeg zijn om een compleet bos van te kopen. Kantoordesign dat de kantoren van de groten der aarde (Microsoft, Unilever, Skype) opleukt. We zien een veelvoud aan stoelen á 500 euro. Fauteuils vanaf 1000 euro per stuk. Driezitsbanken van minimaal 2000 euro. De meeste stoffering, plantenspul, sierstenen en overige aankleding & afwerking komt van ontwerpers en leveranciers die ‘alleen op aanvraag’ op hun prijskaartjes hebben staan. Arper, Vitra, Lande, ICF, Thonet, B&B Italia, Wilkhahn, Designonstock, Plank, Spectrum, Ronél Jordaan, BMA, Bene, Pilat & Pilat, Offect, Sellex, Montis, Gelderland, Steelcase, Arco, Sedus: er staat geen IKEA of Kwantum tussen dit juichverhaal (pdf). Bij het UWV rolden er ooit nog koppen vanwege zo veel schaamteloze verkloting van belastinggeld – maar het CJIB is natuurlijk een verdienmodel en geen kostenplaatje. U wilt een rondleiding? We hebben alle foto’s die NIET gereproduceerd mogen worden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van het CJIB verzameld op een CJIB GIGAPICA. Want fuck jullie, het is ONS GELD, ambtenaartjes. Lekker puh.

Artikel: http://gigapica.geenstijl.nl

CJIB00

Kortom: CJIB het zou verboden moeten worden, op straffe van hele dikke boetes of verplichte internering naar het leger des Heils, en daar kantoor houden.

CJIB18

CJIB17

CJIB16

CJIB15

CJIB14

CJIB13

CJIB12

CJIB11

CJIB10

CJIB09

CJIB08

CJIB07

CJIB06

CJIB05

CJB04

CJB03

CJIB02

CJIB01

Een gedachte over “CJIB “Het mag wat kosten””

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *