Japanse twijfels over HPV

hpv nipponAfgelopen vrijdag heeft de Japanse minister van gezondheid beslist om de HPV-vaccins (Cervarix én Gardasil) niet meer aan te bevelen. De overheid heeft honderden klachten ontvangen over zorgwekkende bijwerkingen, zoals chronische pijnklachten en verlammingen.Verantwoordelijken van priklocaties worden intussen verplicht ouders en kinderen voor het inenten in te lichten over deze beslissing en ze op de hoogte te stellen van de mogelijke bijwerkingen.Het komt maar zelden voor dat het ministerie een aanbeveling terugtrekt voor een in het rijksvaccinatieprogramma opgenomen vaccin.Lees verder :http://ajw.asahi.com/article/behind_news/social_affairs/AJ201306150057Nog een belangrijk feit : de Oostenrijkse minister van gezondheid zag in 2008 om vergelijkbare redenen af van het aanbevelen en vergoeden van HPV-vaccins. Zij hechtte daarentegen meer belang aan verbeterde preventie- en screeningprogramma’s : http://www.ots.at/presseaussendung/OTS_20080128_OTS0182/kdolsky-kampf-gegen-gebaermutterhalskrebs-forcieren


japanese hpvDe documentaire ‘
De Prik en het Meisje‘ van mei 2011 ligt ons nog vers in het geheugen. Vooral de uitspraak van Mathilde Boon (patholoog en oprichter van het Leids Cytologisch en Pathologisch Laboratorium) dat dit een waanzinnig goed experiment wasschoot velen in het verkeerde keelgat.Op de website van het (ietwat wereldvreemde) RIVM :Bij dit vaccin zijn nooit ernstige bijwerkingen gemeld of bekend http://www.rivm.nl/Bibliotheek/Algemeen_Actueel/Veelgestelde_vragen/Infectieziekten/Rijksvaccinatieprogramma/Veelgestelde_vragen_vaccinatie_tegen_baarmoederhalskanker

Zorg en Gezondheid in Vlaanderen vat de bijwerkingen wat serieuzer op : 
Net zoals alle andere vaccins kunnen ook deze vaccins bijwerkingen hebben.  2 à 3 op de 1000 meisjes valt (bijna) flauw. Dit is niet vaker dan van andere vaccins en komt bijna altijd door de spanning van het vaccineren en niet door het vaccin zelf http://www.zorg-en-gezondheid.be/HPV-FAQ/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *