Wat is de Woelse Waard ons waard?

grutto snipRijkswaterstaat kan de gemeente en ons allen buitenspel zetten als het gaat om het omwoelen van de Woelse Waard. “Dus kan de plattegrondgemeente beter meewerken,” aldus onze Groenlinkse wethouder. Ik dacht dat het feodale tijdperk al eeuwen achter ons lag, maar nee, het ‘verdeel en heers’ principe is voor RWS nooit afgeschaft. En wij burgers laten het weer over ons heen gaan! Slechts een handvol mensen liet een protest horen tijdens een voorlichtingsbijeenkomst. De PvdA liet weten dat ze ‘in de verzetstand’ zullen gaan. Nou, dat wordt me dan toch een volksoproer! Kan Taksim een puntje aan zuigen. Zo’n bijeenkomst is voor die ingenieurs pure tijdverspilling en voor ons allen een wassen neus. Het gaat hier wel om een botenparking voor de gevaarlijkste categorie varende bommen. Vol ontplofbaar, verstikkend of kankerverwekkend spul waar leken als u en ik geen weet van hebben. Iets wat ze bij RWS ook zo willen houden: domme burgers. Zo’n prachtplek kun je dan ook het beste bouwen in de buurt van huizen met veel gezinnen. Àls er dan een ramp plaatsvindt, haalt logo-rijkswaterstaatGorinchem tenminste het 8 uur journaal. Met de burgemeester die zich haast te zeggen dat er een ‘diepgaand’ onderzoek zal plaatsvinden. En de condoleances van de Koning. Wat voegt deze haven toe aan onze stad waar we zo uitzicht gorkumtrots op moeten zijn? Trots zijn op de vernietiging van een uniek en gevarieerd natuurgebied? Trots zijn op het weg gummen van een fantastisch uitzicht op de historische Vestingdriehoek? Mocht het complex ooit geopend worden, dan verwelkomen wij met zure champagne en bittere ballen onze ‘vrienden’ geluidshinder, lichtoverlast en ge-ga-ran-deerd heel veel stank. De omwonenden bedanken met chloortranen in hun ogen het gemeentebestuur, want de waarde van hun woning is hierdoor zodanig verminderd, dat ze minder onroerend goed belasting gaan betalen. Laat u niet misleiden door die gestoorde ingenieurs met hun Pinokkio neuzen die beweren dat het allemaal wel meevalt. Wedden dat u raar staat te kijken als op zekere dag van Rijkswege aan iedereen gasmaskers worden uitgedeeld? Uit voorzorg! Dus keiharde actie! NU nondeju!

Naschrift: kijk op www.woelsewaard.nl Neem de protestbrief die op de site staat over en stuur die voor 5 juli op aan RWS (het adres staat er al op, gewoon je naam en adres invullen, ondertekenen en versturen/mailen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *