Yanka gate 3.0

yaleDe telefoon gaat, het is Yanka. Ze is onderweg naar het station in Rotterdam om mij op te halen. Even lekker lekker uitwaaien. We hebben het allemaal even losgelaten en gaan even wandelen op het strand. Ik moet haar wel nog helpen herinneren dat ze de officier van justitie moet bellen voor drie uur, dus aangekomen op het strand is dat het eerste wat ze doet. Het is woensdag 19 juni rond tien over half drie en ze belt met de officier, deze kan ons melden dat ze haar telefoon kan komen halen maar met het laatste voorval in het achterhoofd durft ze niet goed meer. Eigenlijk bizar dat de mensen die je zouden moeten helpen en waar je geen angst voor zou moeten hebben dit teweeg kunnen brengen. Ze vraagt de  officier of de telefoon kan worden op gestuurd en ja dat kan wel. Er wordt overlegd en de man zegt ok dan versturen we het pakketje aangetekend en dan heb je het volgende week wel ergens… Ze hangt op en verteld mij dat het op de post gaat en dat ze het volgende week wel ergens heeft. Ik vraag me af waarom dan pas volgende week als ik hier iets aangetekend verstuur heb ik het de volgende dag, dus we bellen nog een keer. Nu krijgen we een andere meneer aan de telefoon en deze is nogal nors. Yanka zegt wie ze is en waarom ze belt. ze vraagt kan ik wat meer duidelijkheid krijgen want ik vind het nogal bijzonder dat het dan zolang moet duren, tenslotte als je het vandaag of morgen op de post doet dan heb ik het toch uiterlijk vrijdag ? We sturen het op is het enige antwoord wat we krijgen. Yanka kijkt er naar uit en in haar onrust zal ze zeker een paar keer kijken of het ding al is aangekomen, maar nee niets is minder waar en ook op zaterdag is er nog steeds niets. We worden weer wat onrustig en het vertrouwen zakt, waarom moet dit nu zolang duren vraagt Yanka zich af.  Wordt ik nou gewoon weer aan het lijntje gehouden waar is dit voor nodig? Wat een getreiter. De verlossing komt op dinsdagmiddag maar daar gaat dan nog wel weer een telefoontje aan vooraf, en ze krijgt ook nog een track and trace nummer wat vervolgens niet blijkt te werken, hoe kan het ook anders we zijn toch al aan het knoeien dus daar gaat men dan ook maar mee door, never change an old habbit, zal ik maar zeggen. Zoals gezegd dus dinsdagmiddag is dan eindelijk de telefoon terug, keurig opgeladen en websites zijn bekeken die niets met het voorval van doen hebben.

We bellen met elkaar ik vind het fantastisch voor haar, maar nu begint het pas.

Het blijkt dat er een onderzoek is gedaan en daar is natuurlijk een rapport van gemaakt welke naar het OM gaat en de rechter zal hier dan iets van moeten vinden. Yanka heeft nog contact gehad met de officier en vraagt hem wat gebeurt er dan eigenlijk met de vingerafdrukken die er (onder dwang) van mij zijn genomen? Waarop de man zegt ja dat is een goeie dat zal ik eens uit moeten zoeken.

Als deze man dit al niet eens direct kan zeggen dan vraag ik me toch het een en ander af. We zullen nu gaan kijken wat onze volgende stappen zullen zijn en ons hier samen met de advocaat over gaan beraden. Het is bovendien duidelijk dat Yanka hierdoor aantoonbare  financiële schade heeft geleden en dit zal moeten worden verhaald. We zullen zien waar het toe al leiden. Zéker zo belangrijk of eigenlijk nog belangrijker voor Yanka is ervoor te zorgen dat het dossier met vingerafdrukken en foto,s wordt verwijdert want zij heeft geen enkel strafbaar feit gepleegd tenslotte. Laten we hopen dat het recht zijn beloop zal hebben, We blijven positief en daar gaan we vooralsnog van uit.

Wordt vervolgd.

8 gedachten over “Yanka gate 3.0”

 1. 3 juli 2013 – Arrondissementsparket Noord-Holland

  De 24-jarige Hagenaar die op 13 juni 2013 op Schiphol Plaza uit het niets een medewerker van de Koninklijke Marechaussee een vuistslag in zijn gezicht gaf, is gisteren door de politierechter veroordeeld tot drie maanden gevangenisstraf. Het OM had 4 maanden tegen hem geëist wegens mishandeling met voorbedachten rade en het bezit van een mes en wurgstokjes.

  De man sprak twee surveillerende marechaussees aan en haalde direct daarna uit. Omdat hij bleef slaan probeerde de marechaussee hem met pepperspray in bedwang te krijgen. De Hagenaar zette echter een duikbril op en ging verder met het inslaan op de marechaussees. Uiteindelijk werd hij door zes marechaussees onder controle gebracht en aangehouden. Na zijn aanhouding werden wapens gevonden. De rechtbank Noord-Holland heeft geoordeeld dat het bij de aanhouding gebruikte geweld gerechtvaardigd was.

  De man, die een Nederlandse verblijfsvergunning heeft, zou hebben willen reizen naar zijn thuisland. Hij had echter nog niet alle benodigde documenten compleet. De verdachte zou met zijn actie hebben willen bewerkstelligen dat hij het land werd uitgezet.

  In zijn strafeis hield de officier van justitie rekening met het feit dat de verdachte vaker veroordeeld is voor geweldsmisdrijven, met het onzinnige en verrassende karakter van de aanval en met de doelbewustheid. Ook heeft de officier van justitie rekening gehouden met de plek waar het incident plaatsvond. Juist op een luchthaven kan zoiets gevoelens van onveiligheid teweegbrengen bij reizigers.

  Een vrouw die het incident op de luchthaven had gefilmd werd aanvankelijk aangehouden op verdenking van medeplichtigheid. Na verhoor bleek hiervan geen sprake. Zij is geen verdachte meer en werd heengezonden. Zij ontving haar telefoon retour.

  Bron: OM.NL

 2. Opmerkelijk stil gebleven hier…!

  Nog nieuws van- of over Yanka? Telefoon inmiddels terug? Advocaat gesproken over onrechtmatige aanhouding…?

  Of is iedereen met vakantie…? 😉

  1. Er gebeurt van alles, waarover binnenkort meer. Het is zeker niet stil rondom Yanka, en ja er zijn ook mensen op vakantie. In zekere zin is het komkommertijd. Wat ik weet is dat Yanka haar telefoon terug heeft. En dat een andere advocaat de zaak na de vakantie gaat oppakken. Met het juridische verhaal ga ik me verder niet bemoeien, maar kan zeggen dat daar binnenkort ontwikkelingen zijn.

 3. Ben oprecht benieuwd naar de situatie rondom ons aller Yanka.
  Heeft zij het recht inmiddels weten laten zegevieren of ziet zij zichzelf genoodzaakt bakzeil te halen en te erkennen dat haar eigen gedrag wellicht laakbaar is geweest.

  Jammer te zien dat zo’n opmerkelijk, met veel bombarie aangekondigd “schandaal”” nu toch een beetje in de doofpot lijkt te eindigen.

  Meer iets voor een overheid dan voor zo’n bevlogen strijdster voor ieders rechten…

  Hopen dat er “binnenkort” weer een update te verwachten valt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *