China en Europa op voet van handels-oorlog om zonne-energie

 

Ongeveer een jaar geleden startte de Europese Commissie op verzoek van E.U. Prosun, een belangengroep van Europese fabrikanten van zonnepanelen, een onderzoek naar mogelijke dumppraktijken op de Europese markt door Chinese fabrikanten.

eu vs yuhanOp 5 juni jl. maakte de commissie de resultaten bekend van het onderzoek. Een van de uitkomsten was, dat Europa met ingang van 6 juni hoge strafheffingen zou gaan opleggen aan Chinese importen. Die tarieven variëren van 37,3% tot wel 67,9%. Afhankelijk van de Chinese reactie zouden deze extra importheffingen een tijdsduur hebben van 6 maanden tot vijf jaar. Om de diplomatieke deur op een kier te houden en als bewijs van Europese goede wil zouden er tot 6 augustus van dit jaar voorlopige heffingen komen van 11,8%.

Dominantie
De acties van de Europese Commissie zijn een reactie op de opmars van Chinese producenten van zonnepanelen en zonnecellen op de Europese markt. De Chinezen hebben op sommige onderdelen van de markt voor zonne-energie wel 80% van de markt in handen.
Nog niet zo lang geleden werd… Leest u hier verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *