Geheime bandopnames leiden tot verontruste geluiden over rol bankiers in de crisis

Iedereen die weleens zonder werk is komen te zitten of als ondernemer /ZZPer in zwaar weer terecht kwam, weet hoe moeilijk het je wordt gemaakt door onze overheid om in aanmerking te komen voor datgene waar je gewoon recht op hebt (en ook afdrachten voor betaalt als werkend ingezetene)  om te voorkomen dat je nog verder terugvalt in zo’n geval. De verhouding tussen de bedragen waar een bankier bij de overheid aanspraak op kan maken en het gemak waarmee dit kan worden beklonken, staan zo scheef in verhouding, dat praat je gewoon niet meer recht.
Hoe ver dit kan gaan, kun je hieronder vinden en je zou daarna voor de vorm eens de blogs van Sabine Neuteboom moeten lezen: Gratis geld 1 en gratis geld 2
Er is een gesprek tussen Ierse bankiers uitgelekt waaruit duidelijk wordt dat ze willens en wetens Europa in het moeras hebben getrokken. De opnames die op band zijn vastgelegd onthullen het ongelooflijke gesprek dat over de telefoon plaatsvond tussen senior manager van de Anglo Irish bank John Bowe, die was betrokken bij de onderhandelingen met de Centrale Bank. De bankman is zo trots op zijn wandaad dat hij besluit collega senior manager, Peter Fitzgerald met misplaatste trots te vertellen, hoe hij namens Anglo de  staat voor de gek hield en dat met een eerste hulpaanvraag van 7 miljard hulpgeld voor een bailout.  Reden hiervoor was er bovendien ook niet, en feitelijk volledig verzonnen. (Uit mijn reet getrokken, zoals één van die bankiers zelf in het telefoongesprek aangaf) Het was ze volkomen duidelijk dat Anglo Irish er nooit mee gered kon worden. De reden van 7 miljard was om Europa te dwingen veel meer te gaan laten afdragen. Het werd uiteindelijk 67,5 miljard euro.  Deze bankiers, die nu betrapt zijn op hun bedrog zijn nooit veroordeeld. In feite zou dit heerschap  in een sonde gevuld met pek en veren geschopt moeten worden en met een enkele reis naar Mars of andere desolate planeet worden gelanceerd. We doen het niet, want stel dat daar leven blijkt te zijn, dat kun je de bewoners van die planeet niet aan doen.. Slechte pr. voor de Aarde. Om de tapes te beluisteren  Het hele verhaal leest u hier.

Een gedachte over “Geheime bandopnames leiden tot verontruste geluiden over rol bankiers in de crisis”

  1. Ik begrijp niet waarom er niet allang massaal protest is uitgebroken in heel Europa. Als ik alleen al in mijn eigen dorp kijk: het lijkt op het land van Doornroosje waarin iedereen in een 100 jarige slaap verkeerd. Het is een rijk dorp, vol rijke westerlingen met dikke banen, vaak in het westen. Of een goed pensioen. Kapitale, monumentale boerderijen die hier staan. Auto’s, man! Het is de riviera van het hoge noorden. En zolang deze mensen niets in hun portemonee merken, en blijkbaar zijn er daar nog genoeg van, zolang dit soort mensen bepalen wat er in de media geschreven wordt over hoe de zaken er zogenaamd voor zouden staan, zolang deze klasse in de politiek de burger leugens voorspiegelt, zal er wel niets veranderen. Teveel hebben het nog te goed en zijn alleen bezig hun eigen hachje te redden. Zoals uit dit stuk blijkt. Kotsmisselijk word ik er van. Want als ik bij de gemeente aanklop om een bescheiden bijdrage in de schoolkosten van een kind dat ondanks alle misère die ze heeft meegemaakt naar het gymnasium kan, dan is er NIEMAND thuis. Dan is het geld zogenaamd OP!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *