Ad Broere start petitie voor een soeverein Nederland

Econoom en oud-bankier Ad Broere, auteur van o.a. “Geld komt uit het niets” startte gisteren met zijn campagne om Nederland uit de EU te loodsen om zodoende haar economie weer te kunnen herstellen. Door de Nederlandse overheid aan te sporen om de soevereiniteit volledig terug te nemen, zal zij volgens Broere in staat zijn een aantal maatregelen door te voeren die zullen leiden tot het herstel van onze economie.

Ad Broere
Ad Broere

Ook geeft Broere in de petitie waartoe hij iedere Nederlandse staatsburger oproept deze massaal te ondertekenen, aan dat de  eu, euro en de banken ongeschikt zijn om  er voor te zorgen dat Nederland zich van de crisis zal herstellen. Naar verluidt zal het tekenen van deze petitie veel navolging gaan krijgen, gezien het vertrouwen van de Nederlandse burger in het door Brussel aangedreven crisis-kabinet, waarvan het net is of er sinds de aanvang van deze regering opzettelijk is gekozen voor een structureel wanbeleid en kiezersbedrog.Ondertussen ziet op een kleine groep invloedrijke begunstigden na een heel volk met lede ogen toe hoe alles en iedereen steeds verder wegzakt als gevolg van de aantasting van het besteedbare inkomen en de koopkracht, stijgende werkloosheid en faillissementen, lagere consumptie en investeringen, vastgelopen woningmarkt en vermindering van -kwalitatieve- werkgelegenheid.

De maatregelen om te komen tot een herstel cq versterking van de Nederlandse economie op een rij:

– het terugnemen van de soevereiniteit, waardoor alle belangrijke beslissingen met betrekking tot de toekomst van de Nederlandse economie en samenleving onafhankelijk door de Nederlandse overheid worden genomen.
– het actief stimuleren van lokale en regionale economische initiatieven.
– het scheppen van een nieuwe Nederlandse munt voor binnenlands gebruik, voorlopig nog als complementaire munt naast de euro.
– het in circulatie brengen van schuldvrij en rentevrij geld via een publieke en onder democratische controle staande instelling.
– het aanwenden van de pensioenreserves -totaal ongeveer 1.000 miljard euro- voor de versterking van de Nederlandse economie in ruime zin.
– het stimuleren van het midden- en kleinbedrijf en innovaties die toepasbaar zijn op kleine(re) schaal.
– het spaargeld niet gebruiken voor het herkapitaliseren van banken maar voor versterking van de Nederlandse economie.
– een bailout voor burgers en bedrijven.
– een gegarandeerd basisinkomen voor alle Nederlandse huishoudens zolang de werkgelegenheid nog onvoldoende is.

Ook  je stem laten gelden? teken dan hier de PETITIE

12 gedachten over “Ad Broere start petitie voor een soeverein Nederland”

  1. Ik ben het gewoon moe. Alleen maar geven geven geven. En alles wordt duurder….1 ons boterham worst kost €1,69 kostte wat gulden betreft 0,69 ct!!! Wc papier in de reclame 8 euro nog wat das verdorie bijna 20 gulden!!

  2. Ik ken een site waarbij u met deze opmerking het met stipt tot droeftoeter van de maand zou hebben geschopt. En dat zegt wat hoor 🙂
    Het is niet meer dan gebruikelijk dat op forums en nieuwssites reacties eerst door een administrator of moderator worden beoordeeld. De vrijheid van meningsuiting is hier een hoog goed. Op een paar zwaar racistische en daarmee zeer kwetsende reacties na, krijgt iedereen hier de kans zijn zegje te doen. Aangezien dit een relatief nieuwe site is, sta ik er in het moderaten van deze site voor een groot gedeelte alleen voor. Als jij dan rond mijn etenstijd en de periode waarin ik mijn jongste naar bed breng en wat mij betreft ieder ander moment van mijn tijd, een dergelijke minder briljante reactie plaatst dan heeft dat helaas voor u, even geen prioriteit. Hoe u op basis hiervan de link met Rusland legt..kom op zeg, nu even serieus..dat is toch gen vergelijking. Nou ja, ben allang blij dat hier geen vergelijking met de Amerikanen wordt getrokken 😀 U komt wat reactionair op mij over. Dat is mijn mening, maar goed meningen kunnen en mogen gelukkig verschillen, gelukkig. Lijkt m ook erg saai andrs, en in die zin, stel ik uw mening zeer op prijs. Bij deze uw reactie is goedgekeurd. Nu maar hopen op uw goedkeuring 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *