Stuur de kinderen het bos in

Voor hun welzijn en gezondheid moeten kinderen weer in contact gebracht worden met de natuur. Dat is een belangrijke prioriteit van ruim vijftig (natuur)organisaties, waaronder Milieudefensie. Zij hebben de Nederlandse overheid tijdens de Natuurtop op 22 juni opgeroepen zich hiervoor ook actief in te zetten. In het pamflet ‘Ieder kind heeft recht op natuur!‘ vragen de ondergetekenden om het recht van kinderen op natuur in wetgeving en beleid te veranderen.
 

NatuurtopUit onderzoek blijkt dat kinderen die vaak in de natuur komen meer bewegen, beter motorisch ontwikkeld zijn, sneller herstellen van stress, zich beter kunnen concentreren, betere schoolprestaties leveren en fantasierijker en constructiever spelen. Daarnaast eten kinderen die moestuinieren vaker verse groenten en fruit.

De ondertekenaars van het pamflet vragen de overheid daarom de leefomgeving van kinderen te vergroenen, een groene speelinfrastructuur te realiseren, natuur een structurele plaats in het onderwijssysteem te geven en om de verbinding tussen de natuur- en de gezondheidssector te versterken.

prinses Irene op geofortPrinses Irene overhandigde het pamflet namens alle betrokken organisaties aan staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken.

Dit vond plaats op 22 juni tijdens de Natuurtop welke werd gehouden in de groene omgeving van het Geofort in Herweijnen

Tijdens de top was er een 24 urige open dag waarbij namens staatssecretaris Sharon Dijkstra een etmaal lang aandacht gegeven werd aan de groene omgeving en de effecten. Naast excursies en andere publieksacties maakte ook de ‘Natuurtop’ hier onderdeel van uit. Insteek: Provincies, ondernemers, boeren, natuurbeschermers, terreinbeheerders en burgers gaan samen aan de slag om de natuur te versterken. Onder de ruim 300 genodigden bevonden zich Minister President Rutte, prinses Irene, staatssecretaris Dijksma en Lodewijk van Eigen Huis en Tuin. Die dag werden er diverse presentaties, discussies en workshops gehouden, allemaal met als doel de gezamenlijke verantwoording voor de natuur te bevorderen.

http://www.milieudefensie.nl/nieuws/algemeen/brede-coalitie-om-kinderen-terug-in-de-natuur-te-brengen

Vlaams Minister van Leefmilieu Joke Schauvliege geeft alvast het goede voorbeeld en stelt maar liefst 125 extra natuurgebieden en bossen open om kinderen te laten spelen gedurende de zomermaanden : http://www.she.be/nl/jij/aid1411703/poll-trekt-u-nog-naar-het-bos-om-te-spelen.aspx

Let me tell you about the birds and the bees and the flowers and the trees 

2 gedachten over “Stuur de kinderen het bos in”

  1. Stuur de kinderen het bos in , dat betekent in beeldspraak negeer de kinderen, stuur ze weg waar je ook heen wilt sturen,. Het betkent ook luister er niet naar, stuur ze het bos in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *