Verduurzaam onze toekomst, vergroen de economie

Nationaal Platform Rio+20

Nationaal-Platform-RioHet Nationaal Platform Rio+20 is een netwerkorganisatie met deelnemers uit diverse maatschappelijke organisaties, netwerken en bedrijven in Nederland die willen bijdragen aan de transitie naar een groene economie, in Nederland en wereldwijd. De voorzitter van het Nationaal Platform Rio+20 is Louise Fresco, universiteitshoogleraar Duurzame Ontwikkeling aan de Universiteit van Amsterdam.

Rol van het Nationaal Platform Rio+20
Het Nationaal Platform (NPRio+20) is in het leven geroepen ter voorbereiding van de VN-conferentie over duurzame ontwikkeling die in juni 2012 in Rio de Janeiro plaatsvindt. Het afgelopen jaar hebben maatschappelijke organisaties, wetenschappers, bedrijven, jongeren en vrouwenorganisaties gediscussieerd over Rio+20 in diverse bijeenkomsten van Het Nationaal Platform Rio+20. Het platform wil vanuit de hele Nederlandse samenleving graag een bijdrage leveren aan de conferentie en de Nederlandse regeringsdelegatie inspireren. De discussies hebben geleid tot een top 10 van aanbevelingen voor de conferentie en een E-book met inspirerende initiatieven voor een duurzame toekomst.

Rio aan de Maas
Mondiale duurzaamheid kan niet zonder initiatieven op lokaal niveau. Daarom organiseerde het Nationaal Platform Rio+20 in de aanloop naar de VN top, Rio aan de Maas. Een energieke gratis dag vol duurzame activiteiten met en voor bestuurders, ondernemers en burgers. In samenwerking met Rio aan de Maas vond de jongerenconferentie Rotterdam+20 plaats. Lees meer over dit evenement via www.rioaandemaas.nl.

Aanspreekpunt voor de organisatie en het secretariaat van het Nationaal Platform Rio+20 zijn: Alide Roerink – NCDO en Machtelijn Brummel – Programma Leren voor Duurzame Ontwikkeling van het AgentschapNL.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *