Slavernij afgeschaft?

Ingezonden stuk
whipOnlangs is er feest gevierd dat het honderdvijftig jaar geleden is dat de slavernij is afgeschaft. Ik durf te stellen dat de slavernij nog steeds bestaat! Ik ben vanaf februari op half jaar contract via een detacheringsbureau bij KPN op het contact center (lees: call center) aan het werk geweest. Nou, dáár word je nog steeds achter de broek gezeten hoor. Niet meer met een echte zweep of stok, maar de dwangmiddelen die daar toegepast worden, zijn gewoon nieuwe manieren om mensen onder druk te laten presteren. En als ze dat niet lukt, dan krijgen ze ervan langs, eventueel door de druk zo hoog te maken dat ze zelf dan maar ontslag nemen omdat het niet meer draagbaar is. Met alle gevolgen van dien voor je inkomenssituatie!
call me slaveIk heb begrepen dat dit eigenlijk in alle call centers gebruikelijk is. Maar wat dacht je van de druk die andere takken van sport moeten ondergaan? Het draait niet meer om de mens, maar om het geld. Targets halen! En als je die niet haalt, dan zwaait er wat. Niet meer in de vorm van die aloude zweep of stok, maar moderner. En niemand die het opvalt dat de slavernij nog steeds springlevend is!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *