Tijd voor een positieve wending

Wat denken we er van..zullen we eens laten zien waar we vandaan komen? Het zou weleens kunnen bepalen waar we naar toe gaan..

Kore inspireert en motiveert waarom wij de onderstaande petitie zouden tekenen. Wij bij Soulvability hebben ‘m  getekend, doe mee, het gaat iedereen aan, dus ook jou, en in sommige gevallen U.

eendrachtGisterenavond keek ik het Journaal. In Griekenland is op dit moment bijna 1 op de 4 mensen werkeloos, in Portugal is het niet veel anders. Stelt u zich voor hoe dat er in uw directe omgeving uit zou zien en welke consequenties dat dan heeft?Nog teveel Nederlanders wanen zich ten onrechte in een veiligheidszone, zoeken naar positieven of super relatieven, maar ook wij zullen hiermee te maken krijgen als we zo door gaan. Ik sluit mijn ogen er niet voor en dat zou niemand moeten doen. Deze houding kunnen we ons niet permitteren, niet naar onszelf en niet naar elkaar. Wees wél betrokken, persoonlijk en sociaal naar elkaar.Ondanks alles hebben we ook zo’n bijzondere samenleving opgebouwd uit allerlei culturen en moderne opvattingen als je het vergelijkt met andere landen. Een land waar mensen een individu mogen zijn, hun eigen overtuiging mogen hebben, waar cultuur of sekse geen rol speelt in een huwelijk , waar verschillende achtergronden elkaar leren kennen, waar we innovatief, veelzijdig en goed ontwikkeld zijn op het gebied van technologie, ecologie, retailing, cultuur, maatwerk, waar mensen altijd iets over hebben voor ontwikkelingshulp en zelfs voor elkaar, waar een dokter, een arbeider, een baas, een artiest, een vrijwilliger ook maar gewoon gelijke mensen zijn omdat we de voorkeur geven aan een platte structuur waar iedereen in de basis gelijk is aan elkaar, waar we aardappelen en wereldgerechten op tafel zetten, waar we eindeloos kunnen zeuren en discussiëren, maar het werk wél afmaken, omdat we in de basis hardwerkend en welwillend zijn. Dit palet aan veelzijdige en welwillende mensen glijd weg in de eindeloze put die EU~IMF~ECB heet, de bank over Europe, EU over the authentic.

Kijk om u heen en zie wat er daadwerkelijk gebeurd met al die gepensioneerden, zieken, gezinnen, werkelozen die ineens aan de andere kant van de medaille staan in een situatie die zij eerder nooit voor mogelijk hadden gehouden. Hun huis op moeten eten wat feitelijk niet eens kan, terwijl zij voeren binnen de routes van onze besturing. Informeer uzelf, zet uw commerciële tv een hele tijd uit, koppel u los van manipulatie in media en campagnes en lees artikelen, échte artikelen. Neem eens een kijkje bij de voedselbank, de RSD, ondernemers, vakmensen, verzorgers, dienstverleners en vraag eens aan die mensen hoe het wérkelijk gaat?

We krijgen veel teveel verhaaltjes op de mouw gespeld door politici en overheid, wishful thinking, strategische uitspraken of die van een kat in het nauw. Niet voor niets horen mensen het niet meer, ons onderbewuste heeft allang signalen afgegeven dat het niet klopt! Hoe dan wel?

Lees kritische kranten, kijk kritische programma’s Is het niet voor uzelf dan wel voor anderen die al onder de grens zitten en onverwachts dagelijks in zorgen leven. Je ziet ze niet, ze zijn er wel en het zijn er schrikbarend veel, 1 op 9 kinderen leeft in Nederland onder de armoedegrens en kan daar niets, maar dan ook echt helemaal niets aan doen, wie staat daar bij stil als ie een nieuwe i-pad besteld? Dat er kinderen zijn die met pijn in hun buik naar school gaan, te weinig of slecht eten, niet weten wat kinderfeestjes of vakantie is. Als je zelf geen feestje geeft, of kadootje hebt, wordt je niet uitgenodigd en hoor je er niet bij, zo gaat dat. Ik geloof in mensen en ik weet zeker als zij het weten, dat zij helpen, of andere keuzes maken, de meesten toch. U weet het nu..

Ik krijg wel eens de opmerking ‘kijk dan niet meer’, ‘je kunt de wereld niet op je nek nemen’, ‘het valt toch allemaal wel mee?’, maar daar kan ik het niet mee eens zijn. Als in een gezin een van de gezinsleden ontspoort keer je je daar toch ook niet vanaf? Dan probeer je toch ook iets te doen om dat te doorbreken?

Ons kabinet, onze besturing is ontspoort, luistert niet naar de mensen die haar in de eerste plaats verkozen hebben, het is onze gezamenlijke verantwoordelijkheid hier iets aan te doen. Niet voorbij te gaan aan die mensen die het al wél moeilijk hebben door een absurd en EU volgzame manier van besturen en politici niet zien omdat zij te druk zijn met andere problemen. Het opvolgen van wensen van een orgaan dat een hele andere agenda heeft dan wij denken. Geef het kabinet stof tot nadenken, steeds opnieuw.

Iedereen schuldenvrij, bedrijven weer gezond, ruimte voor innovatie en educatie, op weg naar een samenleving die we samen weer kunnen opbouwen vanuit verantwoordelijkheid en betrokkenheid naar ons zelf én elkaar i.p.v. machteloosheid en individualistisch denken dat al veel te lang in de hand gewerkt is door het verdedigingsmechanisme dat SCHULD heet en door de financiële wereld gecreëerd is en is overgeslagen naar ons politieke en maatschappelijk denken. Waar problemen worden gecreëerd die er in de basis helemaal niet hoeven te zijn.

Dat kan, dat kan écht, als we, en dan bedoel ik de door ons eerder gekozen besturing maar lang en helder genoeg duidelijk maken dat het zo niet kan, zij met ingang van gisteren mag stoppen met uitgaven waar ze NIET nodig zijn, zoals in banken of prestige projecten die de EU betrekkingen moeten bevredigen. Het kan als we investeren op die plekken waar het WEL nodig is. Het kán als we weer terug gaan naar lokale manieren van,landbouw, handel, educatie, gezondheidszorg, besturing, innovatie en vooral betrokken zijn naar elkaar. Niet doorlopen, maar omdraaien en oprapen. Help Nederland los te komen van overrulende afspraken over onze eigen besturing, onze eigen wetten, help Nederland weer gezond te maken door écht orde op zaken te stellen, samen onze schouders eronder te zetten en daadwerkelijk bezig te gaan met wederopbouw i.p.v. ‘ja blijven knikken’ naar een Unie die ons in het geheel niet dient. Laat ons, die 16 miljoen mensen eerst maar weer eens laten zien hoe je samenwerkt en een land opbouwt!

Wie wil, wie durft, wie deelt dit met zijn vrienden, praat erover en tekent mee voor een onafhankelijk, samenwerkend Nederland?

Ja, ik geloof dat we het willen en kunnen. Ik wil, geen paar duizend handtekening, geen 4 miljoen, nee minstens 10 miljoen handtekeningen, van iedereen die een mooi Nederland wil en daar ook iets voor wil doen, u ook?

http://petities.nl/petitie/positieve-wending-in-nederland

 

Een gedachte over “Tijd voor een positieve wending”

  1. Willen we deze crisis oplossen en een andere samenleving creëren dan zullen we naar een kern kabinet toe moeten. Een kabinet van direkt gekozen bestuurders die geen binding hebben met een politieke partij deze kunnen worden opgeheven. Het kern kabinet wordt in eerste instantie door petities aan gestuurd dus hebben we 250.000 handtekeningen verzameld voor een project,wet of doel dan wordt er een algemeen bindend referendum uit geschreven, de 1e en 2e kamer kunnen ook naar huis, hiervoor installeren we een controle kamer die het kern kabinet controleert helpt en bij stuurt. Op deze manier komt alle macht weer waar hij hoort namelijk bij de burger en niet bij wat voor een politieke partij dan ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *