Zinloos geveld

zinloos geveld 2Wereldwijd is onthutst gereageerd op het bericht dat het Bisdom van Sao Sebastiao de Itaipu in Niteroi in de voorbereidingen voor de komst van zo’n 800 pelgrims die de mis bijwonen gedurende het Pauselijk bezoek in Rio de Janeiro, meer dan 300 monumentale, eeuwenoude bomen heeft laten vellen om ruimte te maken voor de festiviteiten. Deze door de Braziliaanse autoriteiten scherp veroordeelde criminele daad van illegale houtkap, vond tot ontzetting van de overige bewoners plaats waarbij de kerk niet eens de moeite had genomen een kapvergunning zinloos geveldaan te vragen. Het gebied grenst aan de rand van Serra da Tiririca, dat voor een deel in het bezit is van de kerk zelf.
popiPaus Francis maakt volgende maand zijn eerste trip naar Brazilië, het grootste Rooms Katholieke land ter wereld.
Het verlies van dit unieke stuk natuur is betreurenswaardig. Andre Ilha van Rio de Janeiro staats milieu instituut verklaarde dat hij vooral ook teleurgesteld was met het signaal dat deze kerkgemeenschap afgaf door juist het tegenovergestelde te doen bij een evenement daar waar je juist een verantwoordelijkheid en een voorbeeldfunctie naar de jeugd, onze toekomst mag verwachten die respect demonstreert naar God’s Schepping. Hij voegde eraan toe, dat deze verwoesting nooit zou zijn toegestaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *