Petitie haalt lont uit derivaten-megatijdbom

DbombOnbegrijpelijk maar waar, de Chinese – en Europese centrale bank besluiten na alle ellende  van uit het verleden behaalde resultaten met derivaten, voortaan ook minderwaardige schuldpapieren als zekerheden voor kredieten te accepteren. Hiermee wordt feitelijk in het bankwezen de kat op het spek gebonden, om zeer risicovolle beleggingen aan te gaan op de derivatenmarkt die een omvang moet hebben van minstens 700 biljoen euro. Het is alsof je een pyromaan met een fakkel een kruidopslagloods in stuurt. Oud President Jacques Chirac noemde deze vorm van beleggen, de aids van slurpde financiële beleggingswereld. De  financiële producten, waarbij soms zelfs met derivaten van derivaten wordt gehandeld, en waarbij zaken op zeker moment zo ondoorzichtig worden dat het overzicht letterlijk zoek is,  is een kweekvijver voor fraudeurs en overige witte boorden criminelen die ongecontroleerd hun slag kunnen slaan.

sheopleDat dit financieel massavernietigingswapen moet worden stopgezet, mag duidelijk zijn. De praktijk wees al eerder uit dat als deze monstreuze zeepbel die zelfs nog groter zal zijn dan de vorige die als een tikkende tijdbom ons boven het hoofd hangt uiteenspat, de initiators van de hieruitvolgende supercrash, deze zonder enige hinder zullen doorstaan. De rest van de wereldbevolking kan de schade dan net als bij de vorige, gaan inhalen. Aangezien het gros van de wereldbevolking zich nog steeds laat leiden door de vertegenwoordigers van het groepje kinderen dat denkt dat ze ongestraft “levend monopoly” kunnen spelen met deze planeet, is het misschien helemaal niet raar dat dit groepje denkt ook dit keer weer ongestoord zijn gang te kunnen gaan. Laten we met deze twee petities een signaal afgeven dat ze zich daar dit keer toch weleens lelijk in zouden kunnen vergissen.hein de kort

 

 

Een gedachte over “Petitie haalt lont uit derivaten-megatijdbom”

  1. Het wordt idd hoog tijd dat we massaal dit soort praktijken aan gaan pakken.Probleem is dat we een bevolking van makke schapen zijn,die alles gelaten over zich heen laten komen.Ik zeg,het is genoeg geweest!!Hoogste tijd dat we onze stem laten horen,en als dat niet genoeg is,we onze woorden in daden om gaan zetten!Het moet die witte boorden criminelen duidelijk gemaakt worden dat de tijd van graaien voorbij is!!Geld en fondsen moeten daar komen waar het voor bedoeld is,namelijk bij die eigen bevolking,die hier generatie’s lang zijn rug voor krom gewerkt heeft!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *