Week 30: Geweldloze communicatie

verb comm‘Geweldloze Communicatie’ helpt ons stevig in het leven te staan, te zeggen wat we willen én te horen waar het de ander om gaat. Het is een taal van mededogen waarmee we de machtsstrijd overstijgen en bewegen naar samenwerking en vertrouwen. Zo verloopt de communicatie ontwapenend, doeltreffend en verbindend.

De belangstelling voor Rosenbergs benaderingswijze is groter dan ooit. In Nederland en België houden talrijke organisaties zich al jaren bezig met het bekendmaken en trainen van het model – niet alleen in de privésfeer, maar ook op de werkplek, op school en in de politiek.

Deze nieuwe, gebonden editie van ‘Geweldloze Communicatie’ volgt de herziene Amerikaanse tekst uit 2010.

 

Over de auteur:

De Amerikaanse psycholoog Marshall B. Rosenberg heeft het model van Geweldloze communicatie (Nonviolent Communication) ontworpen. Hij is oprichter van en directeur educatie van het internationale Center for Nonviolent Communication.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *