Vijfde deportatiepoging alweer voor sterk verzwakte C. Bah

Ze willen écht van hem af: de DT&V gaat donderdag 1 augustus voor de vijfde keer proberen Cheikh Bah te deporteren. Hij is momenteel al 73 dagen in hongerstaking; hij is al twee keer door een arts niet fit-to-fly verklaard, omdat hij daar fysiek veel te zwak voor is.

cheikh bahHij vertelt aan de Werkgroep Deportatieverzet dat ze dit keer hebben geweigerd hem de vluchtgegevens bekend te maken, omdat ze bang zijn dat zijn vertrouwensarts op hetzelfde vliegtuig probeert te stappen. Bij de vorige deportatiepoging werd zij geweigerd omdat ze een “veiligheidsrisico” zou zijn.

Cheikh Bah is de hongerstaker die in mei in het nieuws kwam nadat hij in elkaar getimmerd was door gevangenispersoneel. Nadat hij in Nieuwsuur was gekomen, werd hij nog een keer in elkaar geslagen door een bewaker. Sindsdien heeft de DT&V hem al vier keer geprobeerd te deporteren – alle vier de pogingen mislukten. Bij minstens één poging hebben ze zijn papieren vervalst. Volgens Bah hebben ze voor de aanstaande poging (de vijfde) dat nog een keer gedaan.

hongerstakersZijn verhaal lijkt eindeloos te worden. De werkgroep: Deportatie verzet vraagt zich af; Wanneer gaat de overheid eindelijk ophouden met deze mishandeling? Welke malloot verzint het om iemand die al 72 dagen niet heeft gegeten, voor de vijfde keer (met vervalste papieren) te deporteren naar het land waar hij vandaan gevlucht was? Wat is zijn misdaad? Tot dusver lijkt het erop dat hij wordt gestraft voor het ontvluchten van een misdadig regime dat op grote schaal misdaden tegen de menselijkheid pleegt, met de dubbele pech dat hij naar Nederland gevlucht is, het Walhalla voor échte misdadigheid, en een sterk verstoorde visie op wat goed en slecht is.

Op de site: http://deportatieverzet.nl zullen er in een regelmatige update  de ontwikkelingen rondom Bah en de andere vluchtelingen  op de voet worden gevolgd.

Op de site van journalist Talou Diallo is meer te vinden over de eerdere uitzettingspogingen en mishandeling van de Guinese vluchteling Cheikh Bah.

 

 

 

Een gedachte over “Vijfde deportatiepoging alweer voor sterk verzwakte C. Bah”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *