Eric Schneider, een NLP-icoon aan het woord

Eric-Schneider-NLPEind tachtiger jaren ontstond een meer spiritueel gerichte ontwikkelingsstroming in NLP. De Vlaamse Eric Schneider is vanuit zijn instituut Arcturus dat inmiddels dertig jaar bestaat, toonaangevend geweest voor deze insteek.

Op verzoek van het magazine INzicht is Frank Janse in gesprek gegaan met Eric Schneider om diens visie op NLP en zijn gevoelde noodzaak om daarin ‘spiritualiteit’ te integreren op te tekenen. Het resultaat is een open manifest geworden op het gebied van NLP & Spiritualiteit. Om Schneider en zijn bevlogen betoog voor een meer ontwikkelingsgericht NLP te belichten en ook een diepgaande discussie mogelijk te maken, zijn drie artikelen geschreven. In dit tweede en laatste artikel kan o.a. kennis worden gemaakt met de visie van Eric Schneider op godsdienst, religie, onderwijs en zingeving.

Lees hier de artikelen als pdf

Artikel 1: NLP en spiritualiteit
Artikel 2: Godsdienst, religie, zingeving en NLP 
Artikel 3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *