Anonymous hackt website Nederlandse politie

 Vrijdag 2 augustus

boeiendVanmorgen is de website van de Nederlandse politie een tijdje onbereikbaar geweest. Dat was het gevolg van een grootscheepse cyberaanval. De interne systemen en databanken van de politie zijn volgens een woordvoerder niet gehackt. De aanval is vooralsnog niet opgeëist, maar NOS meent dat het hackerscollectief Anonymous achter de aanval zit.

naszDe Nederlandse politie is het slachtoffer geworden van een zogenoemde DDoS-aanval (Distributed Denial of Service). Dat is een gerichte aanval waarbij tientallen computers tegelijkertijd informatie vragen aan een bepaalde computerserver en die daardoor zo lang bezet houden, dat die aanvragen van gewone gebruikers niet meer kan behandelen.

do not be afraidDit voorjaar was er een golf cyberaanvallen in Nederland. Daardoor werden onder meer de sites van ING, ABN Amro, Rabobank SNS Bank en KLM platgelegd. Ook ons land heeft de laatste tijd te maken gehad met verschillende cyberaanvallen. Zo waren in juni nog de websites van de Belgische lokale politiezones niet bereikbaar door een dergelijke aanval.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *