Tentenkamp Asielactivisten in Rotterdam

byeOp vrijdag jl. vond de start plaats van het No border camp, gericht op het asociale asielbeleid van staatssecretaris Teeven uit naam der Nederlanden. Een dag na de gewetenloze deportatie van Cheikh Bah en Issa Koulibali op last van staatssecretaris Teeven van … waarbij de sterk verzwakte mannen na 75 dagen hongerstaking aan hun lot werden overgelaten. De overtocht van Nederland naar Guinea, waarbij kosten nog moeite werden gespaard door de Nederlandse staat (gesponsord door: U de Nederlandse belastingbetaler) om van hen verlost te zijn. Voor twee personen werd een volledige chartervlucht ingeschakeld. Eenmaal op Guinees grondgebied konden ze in feite letterlijk doodvallen, niet langer de verantwoordelijkheid of zorg van de Nederlandse staat. Voor wie zich nog afvroeg of onze regering geleid wordt door een stel psychopaten, hopelijk bent u er inmiddels wel uit. 

De vraag is of de hongerstakers het in deze erbarmelijke omstandigheden gaan redden en of zij de kans krijgen hiervan te herstellen. Voorlopig zitten wij en vooral zij zelf hierover in angst en onzekerheid.

stop deportatiesgeenschaamteHet No Border Camp dat in Rotterdam zal plaatsvinden komt daarmee voor Bah en Issa te laat eigenlijk echter aan de asielactivisten die dit hebben georganiseerd zal het niet hebben gelegen. Het no border camp begint vandaag en vindt tot en met volgende week zaterdag plaats. Er worden onder meer workshops gehouden. In Europa worden volgens de organisatie sinds 2000 No Border Camps georganiseerd. Vorig jaar waren er kampen in Stockholm en Keulen. Ook aan de Grieks-Turkse grens, de Pools-Oekraïense grens en in Brussel werden eerder No Border Camps opgezet.

Hoeveel deelnemers er precies gaan komen, is nog onduidelijk, evenals de plek waar het tentenkamp wordt opgezet. Vrijdag maakt de organisatie pas bekend waar het tentenkamp moet komen.

De gemeente heeft volgens de zegsman al wel contact gehad met de organisatie en wil gaan kijken hoe de manifestatie verder vorm krijgt. “Demonstreren is een grondrecht, dat wordt gerespecteerd. Maar het is niet de bedoeling dat illegaal gekampeerd wordt in de stad.” Of dit betekent dat wordt ingegrepen zodra ergens tenten worden opgezet, wil de zegsman echter niet kwijt. “Uitgangspunt is dat er geen overlast is. De politie zal alles nauwlettend in de gaten houden.”

Door: Novum
En wij (Soulvability) zullen op onze beurt de politie en vooral haar staatssecretaris, nauwlettend in de gaten houden.

2 gedachten over “Tentenkamp Asielactivisten in Rotterdam”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *