UWV gaf “3 Mld” uit aan ICT

uwvAPELDOORN – Zo’n 3 miljard euro heeft uitkeringsinstantie UWV sinds zijn oprichting in 2002 uitgegeven aan automatiseringskosten, blijkt uit onderzoek door deze krant. En nog is het UWV niet in staat een stabiele website in de lucht te houden.

De toegangssite Werk.nl werkt al tijden slecht en gaf afgelopen weekend zelfs helemaal de geest. Mensen konden toen geen uitkeringen meer aanvragen of wijzigingen doorgeven.

Uit jaarverslagen blijkt dat het UWV jaarlijks circa een kwart miljard euro uitgeeft aan automatisering. Vorig jaar nog 235 miljoen euro.

Complexiteit 
Volgens het UWV komen de hoge kosten voort uit de omvang en complexiteit van het werk. Gegevens van 19.000 werknemers, 1,3 miljoen klanten, honderdduizenden uitkeringsaanvragen en -beëindigingen moeten veilig worden verwerkt. Het gaat om 25.000 klantvragen per dag.

De ict-kosten van het UWV zijn vergelijkbaar met die van andere overheidsorganisaties met eenzelfde omvang, stelt het UWV.

He, wat een geruststelling. Maar niet heus, mocht er zoiets bestaan als een “Rijksbegrotingsdienst” dan zu ik zeggen: “Even Apeldoorn bellen” 

Bron: BNDeStem.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *