Parasiet de staat en co steeds succesvoller?

Steeds meer mensen slaan op de vlucht voor hun schulden. Dat blijkt uit cijfers die RTL Nieuws opvroeg bij het Bureau Krediet Registratie in Tiel. Er zijn nu 64.000 mensen die onvindbaar zijn voor hun schuldeisers. Dat zijn er ruim twee keer zoveel als in 2007.

“Mensen komen in de financiële problemen door de economische omstandigheden”, aldus Peter Hermsen van het BKR. “We zien dat er een relatie is tussen het aantal mensen dat onbereikbaar is en de financiële problemen.”

Het BKR houdt bij hoeveel mensen onbereikbaar zijn voor hun schuldeisers. In januari 2007 waren dat er 28.027. Nu zijn dat 64.103 mensen.
Dat betekent dat een stad zo groot als Assen spoorloos is.

schulden met schuld betalen

Het is schrijnend te constateren dat onze minister president die ook  nog eens in de waan verkeert dat hij aan het hoofd staat van het beste kabinet sinds WOll (maar misschien bedoelt hij daarmee iets anders dan je in eerste instantie zou denken) Kortom deze landverrader presteert het om met zijn handlangers in een moordend tempo een derde rangs bananenrepubliek te maken van dit land, iets dat 10 jaar geleden nog ondenkbaar was”. De eerste voortekenen zijn al daar, aangezien we (weliswaar netjes geregistreerd) momenteel zitten met 64.000 economisch vluchtelingen. Amnesty international over ons heen krijgen vanwege ons vreemdelingenbeleid waarin de lijn van teloorgang laat zien hoe we van eigen woning, naar opvangcentrum in een kazerne zijn beland in de detentiecentrum “quasi stasi gunta guantanamo” stijl fase. Ergens is het zó moeilijk voor te stellen dat deze teloorgang, verpaupering en kaalslag van ooit een van de sterkste economieën en progressieve landen ter wereld puur te wijten zou zijn aan bestuurlijke onkunde. Wat is je draaiboek Rutte?! Bilderbergertje.

Een simpel voorbeeldje waarom mensen die steeds vaker ook buiten hun schuld om, dus geen hele rare dingen hebben gedaan op financieel vlak, in de maalstroom terecht komen van de schuldenslavernij:

belasting maakt schuldAls je een schuld hebt van 100 euro en je kunt hem niet betalen is het geen kwestie van onwil. Het kan niet. Dan komen de incassobureau’s. Administratiekosten, diverse kosten, buitengerechtelijke kosten, vorderingskosten, verzendkosten, aanmaningskosten, rente, gerechtelijke kosten, kosten voor exploot, etc. Dan ligt het totaalbedrag ineens op 600 euro. Maar je had het al niet dus blijven er ineens 3 rekeningen liggen. Betaalafspraak ? Ja tuurlijk, een bedrag wat je ook niet hebt en je moet gaan kiezen tussen leven en betalen. Dus blijven er 3 rekeningen openstaan die je niet kunt betalen waaronder ook je verplichte zorgverzekering. Geen probleem, het CvZ int automatisch via je uitkering cq loonbeslag (met boete) dus nog minder te besteden aan leven en afbetalen. Belastbare voet? Een mythe die in de praktijk van de beroeps cowboys in het boven de wet opererende incassogilde, geen enkel nut dient. Als het uiteindelijk zover is dat de automatisch afgeschreven boete’s en vaste lasten hoger zijn dan je inkomsten en je onder het wettelijk minimum zit om te overleven is het niet zo gek dat mensen op de vlucht slaan. Neem daarbij nog de kosten die alsmaar stijgen en je op je inkomen gekort wordt waar je jaren voor gespaard hebt door verplichte premies af te dragen.

Dit is een opzettelijk beleid om een sociale onderklasse te creëren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *