Nelie Kroes wil onafhankelijk nieuws buiten spel zetten

neelie-kroes
Euro commissaris Nelie Kroes wil manipuleren van burgers wettelijk vastleggen

Als EU-commissaris Neelie Kroes haar zin krijgt dan zullen de nieuwe Europese regels omtrent ‘netneutraliteit’, die bedoeld zijn te voorkomen dat bepaalde online diensten worden ‘afgeknepen’ of geblokkeerd, een einde maken aan het onafhankelijke internet. De partijen met de dikste portemonnee krijgen dan voorrang boven niet-commerciële nieuwsaanbieders, waardoor het internet in Europa meer dan ooit de ruimte zal geven aan éénzijdige berichtgeving, waardoor al het tegengeluid zal worden weggedrukt. Met andere woorden: Kroes wil de massale manipulatie van de burgers door de machtselite van de EU nu wettelijk vastleggen.

‘Wie betaalt, krijgt voorrang’

‘Wie betaalt, krijgt voorrang,’ is het motto van Brussel en commissaris Kroes. Het Europese internet moet in hun ogen volledig worden vercommercialiseerd. Telecomproviders krijgen het recht om te bepalen welke (nieuws)aanbieders voorrang krijgen boven anderen. Brussel wil de nationale regeringen alle zeggenschap hierover ontnemen.

Het einde van het vrije internet is dus nabij. Onafhankelijke, niet-commerciële blogs zullen in de toekomst worden weggedrukt ten gunste van de best betalende aanbieders. Zoals bekend brengen de reguliere massamedia, ook op het internet, vrijwel uitsluitend extreem gekleurd, verdraaid en door de heersende machtselite goedgekeurd ‘nieuws’ over bijvoorbeeld de EU, de crisis in de eurozone, de situatie in het Midden Oosten, de Arabische Lente, het milieu, et cetera.

Onbeperkte massamanipulatie door Brussel

censuur2De door Kroes en EU gewilde netneutraliteit zal het internet opdelen in een ‘klassenmaatschappij’. Producenten van bijvoorbeeld auto’s, printers, kleding en aanbieders van droomvakanties krijgen voorrang boven musea, universiteiten of archieven. De NOS, Nu.nl, de Telegraaf en andere kranten zullen snelle websites blijven, waar andere aanbieders, zeker private blogs, bijna onbereikbaar zullen worden.

De vercommercialisering leidt er tevens toe dat de toch al aanzienlijke massamanipulatie nu helemaal vrij spel zal krijgen. De EU heeft niet voor niets speciaal voor dit doel een eigen nieuwsdienst opgericht. Met het belastinggeld van de Europese burgers zullen diezelfde burgers uitsluitend éénzijdige berichten krijgen voorgeschoteld, waarin de EU natuurlijk zal worden afgeschilderd als een zeer succesvol project dat alleen maar het beste voorheeft met zijn onderdanen.

Lees verder op: XanderNieuws.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *