Interview met Paul van der Sluijs en Iwanjka van Novaglobe

Iwy

In een evaluatie van het Vredesfestival dat nét een paar maanden achter ons lag troffen na een bezoekje aan de Frontier Bookshop Paul en Iwanjka elkaar in café de “Gulden Slaper” ergens in de grachtengordel. Waar Paul onder het genot van meerdere koppen koffie door Iwanjka tussen de verdere afstemming op elkaars visies werd geïnterviewd over zijn plannen voor de toekomst. Het resultaat heeft later door Iwanjka op zijn blogsite  www.iwanjka.novablobe.org een plekje gekregen onder de noemer: changeport Paul van der Sluijs over “tovernarij, broadcastingplatform en talentmatching: Gesprek met een changefellow.

Het verhaal is wat flarderig, zoals dat gaat met aantekeningen. Hopelijk genoeg houvast voor andere changemakers om eigen change acties op af te stemmen. Synergie, daar gaat t om…

Over het woord ‘changeporter’: ‘reporter’ is zo voor-2012… het nieuws verslaan… objectief, vooral geen eigen mening… dat vroeg om een nieuw woord… een nieuwe rol… niet alleen maar nieuws weergeven, maar er een ‘draai’ aan geven zodat change ontstaat… de mening van de optekenaar.. koppelen aan een grotere actie of changeproject… pas loslaten als de change daar is. Vandaar ‘changeporter’. En het neerschrijfsel zouden we dan een ‘changeport’ (report maar dan over change) kunnen noemen, why not?

Earthship ‘Novaglobe Enterprise’, starTdate 1 [29 nov 2012 in de oude jaartelling]

—–
Iwanjka als chapeporter, in gesprek met Paul vd Sluijs

(Mede) initiaitef nemer van Soulvabillity, Dharma-solutuions en Earthpedia

http://www.soulvability.nl/

Paul
Paul

Onder soulvability komt op een gegeven moment ook ‘regels zijn pegels’, voor maatschappij kritische geluiden. En ook earth leaks. De laatste is meer onderzoeksjournalistiek. Iwanjka:  “Bijvoorbeld de Moord op Theo van Gogh?” Paul: ja, indien van toepassing. Iwanjka: “Ken je Robert Jan Kelder, oprichter van het Willehalm instiituut?”. Paul: “Nee, niet persoonllijk.”. Iwanjka: “1 van zijn boeklijnen gaat over truthfinding, met daarin primair voormalig geheim agent Slobodan Mitric. Die doet een boekje open over Gerrit Jan Heijn, 911, …”. Paul: Ja, we zoeken mensen die de onderste steen boven halen.

Eea gaat samen werken met Regels en Pegels, wat daar komende ‘meldingen’ uit het volk binnen. En worden gearchiveerd, en worden ‘geteld’, Paul: bv “Er komende een maand 30 klachten binnen over de ABN AMRO, of een hypotheekverstrekker, dan gaat daar dan die maand de aandacht naar toe, inclusief ‘ludieke’ acties. Paul: “Ik denk helemaal als we samenwerken met anonymous en occupy, dat dit mensen aanspreekt.”. Iwanjka: “En op die manier hoop je change te bereiken?”. Paul: “Hmmm, weet je, ik ben niet zo van het hopen. Het is te arrogant om het ‘weten’ te noemen. Ik ben van het organisch dingen laten ontstaan, zonder daar verwachtingen bij te kweken”.

http://www.dharma-solutions.nl/ Dat is de ‘event pagina’ waar je bijvoorbeeld festivals of ‘ik wil een massage cursus gaan volgen’. [Iwanjka: dus een soort resource matching platform, bijvoorbeeld het programma van De Roos, of een Transition Towns map]. Iwanjka, kan ik het dan ook zien als een sooort ‘Startpagina Nieuwe Samenleving?” Paul: “Ja, Soulvability wordt dat”. Op Earthpedia kan iedereen een account krijgen (door een admin gemoderated). Op Soulvability komt een redactie met vaste schrijvers. Maar ook ‘fun’ elemementen, bijvoorbeeld een spel dat op duurzaamheid gericht. Er komt een app die op boekrecensies gericht is. Idem voor muziek. Ook een tv kanaal, mede gericht op duurzaam24 tv (http://www.duurzaam24.tv/). Maar ook lokale tv redactie op de regio (‘localility focus’), gericht op de newconomy, nieuwe wereld. Maar dat kan ook buiten Nederland zijn, bv iemand in ‘Perth’, ‘wat hier gebeurt’…. Kortom het uit wisselen van best practises en lijnen over de wereld. ‘Cross mediaal’. Net zo als de huidige media, maar wat de huidige media laten liggen omdat het de elite niet dient. (note red. Dit zou een klein half jaar later resulteren in Earthmedia en Soulvability tv )

http://www.earthpedia.nl/ “Waarom is Wikipedia niet genoeg?” Antwoord: Wikipedia  richt zich op ‘wat dan ook’. Earthpedia richt zich op de ‘onafhankelijke spiritueel’. Voor wie het heel belangrijk het is dat vrijheid hoog in het vaandel staat. Naar verluidt toch 20 a 25% van de bevolking. Een woord voor dit type mens mist eigenlijk nog een beetje. Het heeft ook een dictionary functie. Je kunt zoeken op termen, bijvoorbeeld ‘Kaballa’. Bijvoorbeeld het ‘Torus’ model ga je op de Wiki niet vinden [Noot Iwanjka: dat gaat over de mens alls ‘being’ als energie Vortex, quantmechanische inslag, zie ook ‘What the Bleep do we know’, of lees ‘De Hele Olifant in Beeld’, Maria de Vries]. En het gaat niet zoals niburu en earth matters over de meer actuele en/of conspiracy thema’s, maar meer tijdloze thema’s.

Iwanjka:
Verder vertelt Paul dat hij goede contacten heeft met Harry Loco (Iwanjka: die heb ik recent ontmoet in vd Valk Leusden, en treedt ook op in de powerflower studio’s 12-12-12, mede met intentie om een 12-12-12 changemakers album te maken).

En nog een tip, ik heb Paul een keer gehoord op het web, dat was op http://singsnap.com/, dat gaat over samen zingen ed… Universe;-) Melissa, iets voor jou?

Iwanjka: “Die zanger waar je het laatst over had, is het een idee om hem voor het 12-12-12 concert ook te vragen?”.  Paul, ja, Jaydwoodpecker (http://jaydwoodpecker.bandpage.com/), zeker vragen, hij couched regelmatig bij ‘ons’. Hij was trouwens een bekende van Amy Winehouse. Noot Iwanjka: bizar, ‘ik’ heb een nummer gemaakt ‘Dying Stars’ [TODO link toevoegen naar booklet bij cd ‘Calling Mayqueen], mede aan haar op gedragen, en Kurt Kobain, Michael Jackson, etc.

Paul: In dat verband wil ik ook Daphne de Ridder noemen, die heeft ook op het Vredesfestival, 22 september 2012 op de Oase gespeeld.

Paul: “Iwanjka, ik zie heel veel goede mensen om me heen met goede initiatieven en intenties, maar lopen als individu tegen ‘het systeem’ op, en die het alleen niet trekken. Maar als je die verenigt of organiseert, iets wat de georganiseerde misdaad wel heel goed doet…” Iwanjka: “GoodnessUnited?”. Paul: “Ja, hmmm ik roep bij deze op tot het oprichten van een beweging onder de werktitel ‘GoodnessUnited’, en hmmm laat je ego thuis. Want dat is waar het vaak op sneuvelt, samenwerking.”. Iwanjka: “Hahaha, en juist als Paul dat zegt ‘goodness united’ zingt de radio in de Gulden Slaper ‘where do all the good people go’. Een mooie synchroniteit, moderne tovenarij, die de quantum mechanica overigens tegenwoordig zo’n beetje helemaal verklaart.. ‘The Secret’, ‘The Alchemist’, allemaal gebaseerd op het hetzelfde. Oh ja, een laatste noot: ik denk dat ‘goodheid’ cq  ‘goed doen’, de belangrijkste ‘essence’ is voor je ‘creamation’ (zie eventueel de link voor de definitie cq het artikel dat ik daarover opgetekend heb).

Iwanjka: “Joh Paul, pfft, ik heb zo wel genoeg…”. Paul: “Ja, zo kunnen we wel de hele dag doorgaan”. Paul laat een filmpje van Daphne zien, erg mooi. Iwanjka: “Staan deze filmpjes al op internet?”. Paul: “Ja, op youtube, maar moet ze nog op de festival site zetten.”. Iwanjka: “Kun je me een seintje geven als ze op het vredesfestival website staan, dan zet ik ze in dit verhaal erbij”.

Paul: “Hoe noemen we dit?” Wel, hmmm diary report ‘Starhip Novaglobe day 1’? t ‘moet’ toch een keer beginnen? Yeahh, whynot!;-)  Iwanjka aan Paul: “Jij mag ook wel kapitein zijn hoor;-)”. Paul: “Ahummm wel dan wil ik wel spock zijn.”. Iwanjka: “Dan ben jij Novaglobe cofoculalizer, alias Spock”.

Hmmmm hebben we nog een woord voor ‘stardate’… Iwanjka tiepedetipe… hocus focus pilatus pas, ik wilde dat er een nieuw woord was.. .hmmmm starTdate? Paul: “Ja, dat is mooi”. Dat hebben we samen mooi gevortexT”. Samen: “Hahhahahhaahaha……grinnik”.

~Live well and hang loose..,
Iwanjka en Paul

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *