Het grote loslaten 44 – Leef je droom (1)

Als je in een flow zit leef je je leven moeiteloos. Dit betekent niet dat alles “vanzelf” gaat, maar het kost geen moeite. Als je in de flow zit is het leven geen strijd maar leef je in vertrouwen en acceptatie dat wat er op je pad komt goed is. Het wonderlijke is dat als je in die flow zit het leven zich aan je ontvouwt zoals je het in je stoutste dromen niet had durven voor te stellen. Of misschien toch wel.

 

Ik heb onlangs een workshop ontwikkeld: Leef je droom. De Workshop gaat over intentie zetten, visualisatie, zelfrealisatie en out of the box denken. In de Workshop beleeft de deelnemer zijn ideale leven in 2020. Zonder zich hierbij te laten weerhouden door beperkingen, verwachtingen van derden, economische of financiёle omstandigheden. In deze blog wil ik de flow beschrijven die mij tot deze workshop heeft gebracht. Een flow die bestaat uit een aaneenschakeling van synchronistische gebeurtenissen, die kennelijk op deze manier hadden moeten gebeuren.

 

Het eerste loslaten

 

Ik beschouw vrijdag 9 november 2012 als het startpunt van deze flow. Op die dag schreef ik een stuk voor een bijeenkomst met als thema “loslaten”. Het was de voorloper van wat inmiddels is uitgegroeid tot de huidige Het grote loslaten-reeks. Mijn gastwebsite, Soulvability, bestond op dat moment nog niet. Dat schrijven ervoer ik als het uitspreken aan het universum van mijn intentie om te willen “loslaten”, zodat ik met iets nieuws zou kunnen beginnen.

 

Daal en bergselaanTijdens het schrijven gebeurde er iets wonderlijks. Om 15.45 uur werd ik gebeld door mijn makelaar. Hij deelde mij mee dat hij een vervolgafspraak had kunnen maken met een potentiёle koper. Die was dermate geïnteresseerd in het huis dat ik te koop had staan dat hij een vervolgafspraak wilde maken. Dat was in de 1 ½ jaar dat het huis te koop stond nog niet eerder voorgekomen. Zou het kunnen dat dit het antwoord was van het universum op het zetten van mijn intentie?

 

Twee maanden later was de verkoop van mijn huis een feit en was ik gevraagd om voor een nieuwe website, Soulvability dus, een blog te gaan schrijven: Het grote Loslaten. Wil het universum nu ook dat ik mijn schrijfsels aan een breder publiek mag presenteren?

 

Het Witte Applaus

 

Mede door mijn publicaties op Soulvability ben ik gevraagd om op 1 juni 2013 bij de door diverse actiecomités georganiseerde Landelijke Demonstratie op het Lange Voorhout in Den Haag een toespraak te geven. In Het grote loslaten 37 heb ik beschreven hoe ik mijmerend in bed op een gespreksonderwerp was gekomen: op een laagdrempelige manier de massa benaderen. Meer nog, het bewust maken van (een grote groep) mensen. Ik noemde het: Het Witte Applaus.

HWA 1 juni

Het Witte Applaus is in twee maanden uitgegroeid van een gespreksonderwerp tot een heuse beweging. Die door honderden zo niet duizenden met belangstelling wordt gevolgd. En met een kernteam van zo’n twintig mensen, die zich bezighouden met het ontwerpen van de website, op poten zetten van de eerste acties en andere logistieke zaken die belangrijk zijn bij het neerzetten en uitbouwen van het fenomeen.

 
S2MLogoOm met deze groep bijeen te komen was ik op zoek naar een geschikte (vergader-) locatie. Ik ging daarbij uit van de filosofie van co-creatie. Met gesloten beurzen of via crowdfunding cq. crowd sourcing. Ik heb onder meer aangeklopt bij een organisatie waar ik reeds bekend mee was, Seats2Meet. S2M is een eigentijdse organisatie, die mensen faciliteert in het elkaar ontmoeten, zowel fysiek als virtueel, en hen te ondersteunen bij het co-creёren van een nieuwe wereld. Ze heeft daarbij onder meer de beschikking over een netwerk aan werk/vergaderplekken door heel het land. S2M bood mij een mooie vergaderlounge aan in de Haagse Toren, met zijn 42 etages inmiddels een stadsbepalend ikoon. Maar daar moest ik wel iets tegenover stellen.

Haagse toren

 

Open Coffee

 

OpenCoffeeMaar eerst even iets heel anders. Ik had mij voorgenomen om op 8 juli naar de (maandelijkse) “Open Coffee” bijeenkomst te gaan in het Diemensie-bedrijvenverzamelgebouw in Den Haag. Open Coffee is een netwerkconcept waar ondernemers, voornamelijk zzp-ers,zichzelf kunnen presenteren en elkaar kunnen ontmoeten. Ik was er nog nooit geweest. Waarom nu dan wel? En wat zou ik over mijzelf vertellen in de verplichte elevator-pitch? Iets over mijn loslaatproces? Over het uitschrijven van drie bv’s en twee stichtingen bij de KvK? Lekker interessant voor een zakelijke netwerkbijeenkomst. Of toch wel?

 

Met het mijmeren over mijn elevator-pitch en het publiek dat ik verwachtte daar tegen te komen, ontwikkelde zich een vaag beeld. Een beeld over een toespraak, of misschien een workshop. Een workshop over je hart volgen. Over je intentie zetten. Over waarachtige zelf-realisatie. Over inspireren. Zou ik misschien zoiets moeten gaan ontwikkelen?

 

Een workshop

 

Op 10 juli zou de eerste bijeenkomst voor de kerngroep van Het Witte Applaus plaatsvinden. De vestigingsmanager van de S2M-vestiging in de Haagse Toren stelde mij voor of ik ervoor voelde om te participeren in een zomerevenement dat hij organiseerde, de Zomerparade. In de Zomerparade kan men kennismaken met het aanbod van workshops die S2M aanbiedt. “Zou je eventueel een workshop kunnen verzorgen? In de periode van 1 augustus tot 31 augustus, iedere week eentje?”
Een dag later was de workshop “Leef je droom” een feit.

 

Moraal?

 

Wat is nu de moraal van dit verhaal? Zit er ϋberhaupt een moraal aan dit verhaal? Zou de moraal kunnen zijn dat je je eigen toekomst bewust vorm kunt geven? Of dat je zou moeten “loslaten” om datgene op je pad te laten komen wat je zou wensen? Of dat je je zou moeten overgeven aan de “flow” van het leven? Het zou zomaar kunnen. In ieder geval kunt u zich vanaf heden opgeven voor een fantastische workshop 😉

Een gedachte over “Het grote loslaten 44 – Leef je droom (1)”

  1. Beste Chris, Ik ben sterk gegrepen door jouw blogs. Ik heb er een aantal gelezen op Soulvability. Juist de persoonlijke inkijk, zoals over je moeder hebben me getroffen. Ik herken hierin mijn Indische moeder van bijna 88 jaar. Maar ook de keuzes die je maakt. ik zit nog vast aan mijn angsten, maar voel dat er radicale veranderingen op til zijn. Dank je voor jouw inzichten. Misschien spreek ik je nog een keer aan als ‘oude marketeer’. Groet, Gerard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *