FAQ wat gebeurt er met mijn 25 euro als de Blije Bank er niet komt?

Wat gebeurt er met mijn 25 euro als De Blije B er niet komt?

25 euroEen zeer belangrijke voorwaarde
Je 25 euro blijdrage of meer wordt onderdeel van een totaalbedrag van 1,5 miljoen euro. Dit bedrag is minimaal nodig om te voldoen aan een zeer belangrijke voorwaarde van de EU internet bankvergunningaanvraag. De Blije B mag en kan eenvoudigweg niet zonder startkapitaal beginnen.

Na drie jaren van professionele voorbereidingen is het binnen ons team een bijna onmogelijke stelling, maar stel je eens voor dat De Blije B er niet komt, omdat er totaal onvoorzien toch geen bankvergunning wordt afgegeven. Wat gebeurt er dan met jouw 25 euro?

Het aanvragen van deelvergunningen 
Het geld wordt dan, onder aftrek van alle gemaakte kosten, door UnitedPeople Foundation besteed aan het aanvragen van deelvergunningen bij AFM en DNB. Deze vergunningen worden dan gebruikt om via de coöperatie alsnog financiële diensten te kunnen aanbieden aan alle medestanders.

Voor het aanhouden van eenvoudige betaal- en spaarrekeningen (opvorderbare gelden) zijn nu eenmaal vergunningen nodig. Eigenlijk voor bijna alles wat onze medestanders willen. Het overige geld blijft binnen de coöperatie waar je, indien gewenst, het eerste jaar zelf al lid van bent.

from-crisis-to-crisis-part2De samenleving maakt nu een keuze
In de coöperatie wordt het startkapitaal ingezet om alle leden en medestanders te dienen. Linksom of rechtsom, wij zorgen ervoor dat financiële dienstverlening er komt en weer diensbaar wordt aan jou. Anders is jouw 25 euro straks ook niets meer waard vanwege de huidige inflatie (diefstal) die banken creëren door ongelimiteerd geld uit het niets te verzinnen.

Het is nu aan de samenleving om een keuze te maken. De meeste mensen beginnen het spel, dat al vele jaren gespeeld wordt over de ruggen van de samenleving, door te krijgen. We zullen het weer zelf moeten gaan doen. Om als medestanders in actie te komen, want het kan zo niet veel langer onrechtvaardig blijven.

Door medestander te worden spreekt men zich krachtig uit, gelijk een referendum. En de boodschap is:

STOP tot hier en niet verder!
(klik op STOP om verder te gaan)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *